Kender du tilbage til start penslen?

Kender du fornemmelsen af at det liiiige gik lidt for stærkt? Og er du bare ikke gode venner med maskeprincipperne i Photoshop så er der en anden mere simpel men ligeså effektiv vej.

Dette er tippet til dig, der ikke er gift med Photoshop, men skal i mål alligevel.

Typisk vil du gerne tilbage til start ved fritlægningsopgaver. Så du bruger selvfølgelig refine edge til at lave en superb selektion. Hakker dine pixels ud på gennemsigtig baggrund. Men så sker det. Der er nogle pixels der alligevel hænger ved. Og der er nogle der er slettet som du meget gerne vil have tilbage.

Vi holder det super simpelt. Dem der skulle være slettet pensler du væk med Eraser Tool. Dem du vil have tilbage pensler du tilbage med History Brush. Det er [mark]Tilbage til start[/mark] penslen.

refine-edge-kursus-01

På overstående billede er der flere områder hvor baggrunden trækker igennem. Det skal jo ikke ske. Men vores pixels er slettet.

refine-edge-kursus-02

Men med History Brush maler vi pixels tilbage til start! Så vi bruger den til at lappe fritlægningen sammen med. Den ligger og roder rundt i toolbaren her:

refine-edge-kursus-history-brush

 

I virkeligheden maler den tilbage det billede du åbnede. Det er derfor der er et history brush ikon i History panelet aka [mark]Fortrydlisten[/mark]. Det betyder at penslen maler tilbage til netop dette billede. Du kan også male tilbage til andre stadier i din fortrydliste. Det gør du ved at klikke i kolonnen under history brush ikonet. Så bliver det flyttet til netop det stadie. Virker din history brush ikke som forventet kan det netop være du har været på skovtur med ikonet. Sørg for at det ligger som vist på dette billede:

refine-edge-kursus-history-brush-02

History Brush hedder i den danske version Oversigtspensel. Og History panelet hedder Oversigt. De nogle gange lidt sære oversættelser skyldes, at Photoshop ikke er oversat af en fagspecialist, men af en der bare er rigtig god til engelsk. Pudsigt.

Bitching over oversættelser undeholdning:

Quick Mask oversættes til ekspresafmaskningstilstand. Klar bogstavrekord. Kvikmaske er bare for nemt jo jo jo.

Highlights er visse steder oversat til “fremhævet område”.
“Skygger-mellemtoner-højlys” nej “Skygger-mellemtoner-fremhævet område”

Vibrance oversættes til Vibrerende. En meget meningsforstyrrende graverende fejl.