Lyn navngivning til adjustment layers

Måske du allerede kender det. Du har lige pludselig 4 adjustment layers med Curves. Så de hedder pludselig Curves 1, Curves 2, Curves 3 etc. Rigtig kedeligt hvis der lige går nogle dage inden der kommer en korrektur. Hvilke lag var det lige nu der gjorde/berørte hvad? Navngivning er utrolig god netop til at få en korrektur overstået på bedst muligt vis. Så hvis Curves 1 i virkeligheden styrede kontrast på himmel så skal det lag da hedde noget med himmel. Og Curves 2 styrer noget med et træ så den skal hedde netop det.

Her ser du et eksempel med 4 Curves justeringer der hver berører forskellige områder i billedet. Men navngivningen er bestemt af Photoshops maskine.

layer-name-1

Her ser du samme billede men nu med meningsfyldte navne på lagene. Det er nemt at finde det lag der gemmer på den redigering der skal korrigeres.

layer-name

Når du alligevel klikker dine adjustment layers på via Adjustments panelet kan du med kæmpe fordel holde ALT tasten nede når du klikker på den ønskede justering. Så popper dialogboksen op med det samme, så du med det vuns,kan smække et korrekt funky navn på lagets betydning for billedet.

adjustments-panel

Fik du ikke lige gjort det, bruger du bare old school metoden og dobbeltklikker på lagets navn for at døbe det på ny. Dobbeltklikker du udenfor navnet kalder du på layer styles. Så klik præcist og grundigt. Gut gemacht!