Kontakt

Du kan ringe på 5050 1514

Eller du kan skrive:

Dit navn (*):

Din e-mail (*):

Telefon (*):

Skriv et par stikord om hvad du gerne vil tale om

Antispammer filter:

Jeg ringer eller skriver til dig indenfor 24 timer.

 

 

BitSpot ligger i en del af Holger Petersens tekstilfabrik på Nørrebro:

Tagensvej 85E,
2200 København N.

Det er 600m fra Bispebjerg Station.
Det er 900m fra Nørrebro Station.
Det er 50m fra busstoppested “Tagensvej/Haraldsgade” rute 6A via Nørreport.

BitSpot ligger i gul parkeringszone i København. Har du Easypark App kan du få område koden så du kan parkere foran døren. Ellers henvises til de omkringliggende gader.

Historie om bygningen

Det er en gyde med Dansk Skuespillerforbund på hjørnet, og længere inde ligger en bunke kreative virksomheder i de gamle fabriksbygninger. Bygningen er fredet og er fra 1883. Den var et bomuldsspinderi.

Fabrikkens ældste del fra 1883 er tegnet af arkitekten Johan Schrøder. Den består af en væveri bygning med sammenstillede sadeltage og en farveri bygning med shedtag. Arbejderboligerne, som ligger lige over for fabrikken, er opført i 1885 af arkitekt Carl Thonning.

Ejeren forsøgte – med inspiration fra udenlandske socialreformatorer – at gennemføre en fælles husholdning for arbejderne, en såkaldt familistére; efter forbillede fra Robert Owen. I stueetagen var der indrettet en sal, hvor arbejderne kunne samles, og de ugifte kunne spise. Det var her, man holdt fester, og der var også et lille bibliotek. Desuden hørte der køkkenhaver til boligerne. Sidegaden Tagensvej 83-85 har også det uofficielle navn Frikadellely.

frikadellely-sidegade-bitmedia

Close