Premiere Rush Fast Track | 1 dag

Er du mere til indhold fremfor form? Så er Rush lige dig.

Dette Premiere Rush kursus er designet til dig der ikke orker at bruge time efter time på redigering, der til sidst dog giver dig et filmklip der er Hollywood værdigt. Men i virkeligheden skal du bare have et Bollywood filmklip, der skal afspilles på sociale medier og ikke i biografen.

Du har sikkert allerede et virkeligt fint videokamera på din smartphone eller en camcorder eller et kamera der også kan optage video – og du er begyndt at filme noget. Eller du har en intention om at gøre det!

Men hvor skal du starte og slutte? Det er umiddelbart ikke så ligetil. Medmindre du regner alle genveje ud. Så du kan spytte fede historier ud på Sociale Medier.

Denne minifilm på 1:54 om en kop kaffe er optaget på smartphone på 4 forskellige tidspunkter:

YouTube player
Optaget med smartphones.

Lille klassisk præsentationsvideo optaget med 2 kameraer på én gang.

YouTube player
Optaget med smartphone og et kamera samt en trådløs mikrofon. Simpelt og effektivt. Samt autentisk.

Filosofien i Premiere Rush er fokus på indholdet i filmen uden at du drukner i tekniske indstillinger.

Dette kursus er ekstremt hands-on. Vi designer et simplet storyboard. Ud fra den filmer vi en stribe korte scener – her i lokalet og et par klip fra Sortedams Dossering. Det sakser vi sammen i Premiere Rush. Titler det, optimerer lyd og sætter lyd og billedeffekter ind og så er vi færdige.

Du får en række film selv tips der er til at gå til på infoark. En fin film kommer først frem efter et godt storyboard og planlægning af dækbilleder, lyd og vinkler. Og der er en del der er vigtigte idet du ikke kan klippe dig ud af det!

Du får med det samme praktisk erfaring i hvordan du pakker en historie ind i billeder og skaber en lille film ud fra det.

Det kan også være lidt teknisk hvis du er superkræsen med hvordan billedet er. Men det kræver ofte at du skal holde styr på mange flere detaljer. Her 30 sekunder om hvilken betydning en “lukker” her samt hvor mange billeder per sekund du optager:

YouTube player
Optaget med et mini DJI Pocket 2, klippet sammen i Premiere Rush hvor speak også er lavet.

Du kan bruge den samme videoredigering på alle platforme

Måske har du hørt om eller stiftet bekendtskab med de store apps som Premiere Pro, Final Cut Pro, Hitfilm Express eller Davinci Revovle. Og derefter gået noget kølig på de tusindevis af indstillinger der ligger gemt der.

Måske er du har hoppet på smartphone bølgen og rykket på fingerredigering med Kinemaster eller Filmic Pro og erfaret at det er svært at være hurtig og præcis på sådan en lillebitte skærm?

Så er Premiere Rush bestemt lige for dig.

Alle dine klip du tilføjer Rush kan blive gemt i Creative Cloud. Det er et online drev ligesom Google Drive, One Drive eller Dropbox. Der har du 100GB plads og du bestemmer selv hvilke projekter der skal synkroniseres mellem dine arbejdsstationer.

Premiere Rush kan du bruge på de fleste smartphones og tablets som klippeprogram. Brugerfladen er selvfølgelig væsentlig mere kompakt, så det er mere som at tråde en nål. Det kræver tålmødighed og flere forsøg før du er i mål. Hiver du dine klip over på en laptop får du meget bedre overblik. Dermed bliver du bare hurtigere færdig og laver færre tommelfingerfejl!

Planlægning og forberedelse af en lille film

Det er vigtigt at være skarp allerede her. Så får du de rigtige billeder i hus med det samme og glemmer ikke noget der kunne være nok så godt.

Optagelse af lyd og filmning

Du prøver lige at optage noget med fx en smartphone og vi kobler noget lyd og eventuelt lys på det. Vi prøver også gimball til smartphone og andre holdere.

Du får mulighede for at prøve noget ultramobilt lys ud der kan skifte farve efter forskellige forhold samt statisk mobilt lys.

En vigtig ting med alle film er at din seer kan holde ud at høre på det du optager. Vi prøver lyd af med shotgun, lavalier og trådløse mikrofoner. Så finder du ud af, hvad der passer bedst til det du i fremtiden vil filme.

Billedfrise med eksempler på lys og lyd apparater.

Find rundt i Premiere Rush

Find ud af hvordan du tumler rundt i brugerfladen til din fordel. Herefter ser vi på hvordan du får dine filmklip ind i Premiere Rush. Her finder vi også lige ud af hvordan du får ekstra filmklip ind når du er i gang eller fx lydklip/musik.

Ratio

Vi ser lige på om dit format passer til dit formål og hvordan du svinger mellem formaterne. Skal det være lækker widescreen eller er det en tidslinjevideo der skal gafle opmærksomhed på Facebook?

Tidslinjeredigering

Så går vi i gang med at ælte filmklippene sammen til en fin dej. Vi fjerner det der ikke skal bruges og begynder at forme filmen. Vi bruger gode redskaber som  JKL genvejene fordi vi vil være færdige før dejen overhæver. Vi ser på gode filmtricks som at have lidt ekstra så vi kan sætte dækbilleder ind der i sidste ende gør hele filmen mere professionel.

Tidslinjen i Premiere Rush er enkel og har et fast spor der kan kombineres.

Vi gennemgår og bruger værktøjer til at laver forskellig gennemsigtighed  hvor vi også kan lave et klip i klippet.

Overgange

Det hele skal være pænt og se indbydende ud. Det bruger vi forskellige overgange mellem de forskellige filmklip til. Der skal vi også huske at tage hensyn til vores lyd.

Farver og toning

Nu har vi det sværeste på plads. Så justerer vi farverne. Det kan være på den hurtige måde med filtre ligesom dem på instagram eller vi kan være kræsne og skrue lidt på mængden af farvetone selv.

Titler

Film har altid godt af en titel så man kan se hvad det er for noget. Det sætter vi også på.

God lyd? Og lydeffekter eller fortæller

Nok så væsentligt er lyden. Vi skal have den rigtig styrke på lydbølgerne og så kan vi også rengøre lyden for støj.

Filmen skal på arbejde!

Når vi har gjort alt det er vi klar til at sende filmen ud i butikken til kunderne. I Premiere Rush er der allerede indbygget de gængse standarder som Facebook, YouTube bruger. Er den god nok til YouTube er den også god nok til Linkedin. Så du allerede de bedste tekniske indpakninger gemt i appen.

Bestil Premiere Rush kursus, 1 dag til 4950,- ex. moms

Inkl. et topnemt fakta ark der hjælper dig med at sætte scener, filme vinkler og klippe det hele sammen uden at stresse.

– hvor du ikke skal dele underviseren med mange andre. Og du kan arbejde på konkrete opgaver fra dit arbejde. Kurset er typisk fra 9-15 og selve kursusdagen finder vi i fælleskab så den kommer til at passe bedst med dine opgaver du ellers har.

Er du sammen med en eller flere kollegaer så køb et Premiere Rush firmakursus som koster 8000,- ex. moms. Uanset hvor mange I er.

  Alene eller er I et firmahold?:
  1 personFirmakursus

  Foreslå 3 startdatoer. Skriv et par stikord om eventuelt specielle kursusønsker:

  Accepter Betalingsbetingelser

  Antispammer filter:

  Tilmelding er ikke bindende før vi har fundet datoer.

  Kort om Premiere Rush i relation til de andre

  I Adobepakken findes der 3 klip-en-film sammen apps. Premiere og Premiere Rush samt After Effects. Premiere er designet til at lave større film med hvor du har kontrol over samtlige detaljer. After Effects er designet til at lave fede introer eller animationer eller geare nogle lirede effekter. Der er også en app der er dedikeret til lyd. Den hedder Audition. Den er nok mere til dig der vil lave podcasts.

  Premiere Rush er designet til kommunikatøren, der ikke har tid til at sætte sig dybt ind i teknik, men hellere fortælle en historie og få en flot film ud af det. På kortest mulig tid. Og det er det som dette kursus i Premiere Rush lærer dig.

  YouTube player