Fritlagt med blandingstrick

Nogle gange har du bare brug for at knalde et simplet billede over i et andet. Er du så heldig at det mere er et teksturbillede kan du springe over hvor gærdet er virkelig lavt. Seriøst.

Dette trick virker når du har billeder hvor du vil slå alt hvid væk som om alt det andet end hvid er fritlagt. Lad os se på hvordan man gør i praksis:

blending-mode-2

Vi har her et billede af en baby og ovenpå det har vi placeret et fingeraftryk. Men fingeraftrykket er sort på hvid baggrund. Vi vil fjerne den hvide baggrund ved at bruge en blandingstilstand/blending mode. Vi vælger laget med fingeraftrykket og sætter blending mode til “[em]Darken[/em]” i lagpanelet.

layer-blending-mode

Abracadabra og den hvide er pist væk:

blending-mode-1

Men hvad nu hvis vi gerne vil have at fingeraftrykket er hvidt istedet for kulsort? Jamen så vælger vi laget, laver en “invert”. Den funktion finder du under menu>image>adjustments>invert. Eller CTRL+I /Cmd+I.

blending-ex-2

Nu vil vi så gerne slå den sorte væk. Det gør vi med et blending mode der annullerer sort. Vi bruger tilstanden “[em]Lighten[/em]” Resultat bliver mere over i “nordic design”, lyst og indbydende:

blending-ex-1

Så nu har vi en “Nordic DNA baby illustration” 🙂

Men vi skal lige se på hvilke blending modes der annullere sort og hvilke der annullerer hvid. Dem der er farvet grønne her er dem der ikke læser hvid. Dem der er farvet blå læser ikke sort.

blending-modes