Wacom Intuos tegneplade – noget for dig?

Vil du arbejde ergonomisk bedst muligt er det ikke mus du skal bruge. Heller ikke en masse ruller der sidder på en keyboard. Det er noget så simpelt som en tegneplade. Den fungerer som kuglepen på papir. Trykker du kuglepennen ned og trækker den rundt tegner du på papiret. Svæver du den over papiret, flytter du dens position uden at tegne. Det er sådan en tegneplade også fungerer. Pladens størrelse er oversat til skærmen. Lader du pennen ramme pladen i nederste venstre hjørne er det også nederste venstre hjørne der bliver klikket på skærmen.

Wacom Intuos tegneplade

Wacom har mange forskellige modeller. Deres billigste tegneplade hedder nu Intuos Draw. Den kommer uden touch funktion. Alle de andre modeller har touch og koster så et par hundrede ekstra. Der kan tilkøbes trådløs funktionalitet. Den er en usb der skal sættes på computer, et batteri og en sender der skal sættes i pladen. Jeg bruger personligt aldrig trådløs forbindelse til pladen. Når de går i “sovetilstand” tager det et ondt år får de kommer “tilbage” igen. Men jeg er også lidt utålmodig/kræsen når det handler om maskiner. Modellen jeg gennemgår er Intuos Photo. Den har touch.

For en god ordens skyld så er alle pladerne i Intuos serien teknisk ens. Kun Draw modellen er uden touch. Forskellen mellem de andre er mere hvilket software der følger med. Men er du ligeglad med det skal du bare gå efter hvad du vil mener du har brug for. Personligt er jeg ikke fan at touch idet min hånd ofte bliver tolket som X-antal fingre. Og så blive det lidt en abefest på skærmen. Men det er nemt at slå fra. Og så kan det jo være du har kollegaer eller familiemedlemmer, der går helt kolde, når de ser en tegneplade, og som lige skal bruger din maskine. Så slå touch til, så slipper du for at skulle se på søvngængeri.

Wacom Intuos Pro tegneplade

Det jeg viser i videon er den mindste nye model som er en medium. Den er faktisk ligeså lille eller stor som den gamle “small” model. Men tegnearealet er større. Overfladen er markant anderledes end på de ældre modeller. Det samme er pennen. Det er opgraderet til væsentlig flere pressure levels. Og selve spidserne er også forandret markant.

Hvad er der i Wacom boksen?

Her en unboxing af Intuos tegnepladen:

Her en unboxing af Intuos Pro tegnepladen: