Typer af lag i Photoshop

Lagpanelet i Photoshop er derfra hvor solen skinner. Ganske simpelt. Men det er også det sted i Photoshop hvor du bliver overlæsset med klikgenveje og ikoner. Her får du en oversigt for de ikoner du nok kommer til at møde på din rejse.

Kernelaget i Photoshop

Hvad du ellers ser i lagpanelet

Men hvad er et smart object?

Et Smart Object i Photoshop er lidt ligesom at få en pakke med posten uden afsender. Man ved ikke helt hvad den indeholder. Her en fin oversigt hvor du kan se hvad der kan gemme sig inden i et Smart Object. Det er ikke så lidt. Teknisk kan den rummer andre photoshop filer, vektor filer fra InDesign eller Illustrator, filmklip, andre smart objects, grupper med indhold osv. osv. Det betyder at når du dobbeltklikker på noget der er pakket ind i et smart object ved du ikke helt hvad det åbner i.

Jeg plejer at sammenligne det med de russiske Matrjosjka dukker. Eller en Kinder Überraschung når indholdet skuffer. Et Smart Object har den fordel at det rummer originalfilen/lagene. På den måde kan du fx skalere efter oprindelige filer fremfor at du hiver pixels ud af filen. Det er smart hvis du lige skal have noget lidt mindre – men fortryder en lille smule og skal bruge det lidt større alligevel.