InDesign Vidensbibliotek

Horeunger i grafisk jargon

Mange har sikkert hørt om dem. Nogle har endda prøvet dem. Andre undgår dem med nød og næppe. De franske horeunger og de almindelige horeunger. Det er grafisk slang for et afsnit der starter sin første linie sidst i en spalte eller på en side. Det er et ret ensomt sted. Horeungen er så når afsnittet slutter med en linie alene i toppen af en spalte eller side. Heller ikke pænt eller optimalt. Vi pensler det lige ud med dette visuelle eksempler hvor du så kan se hvordan den franske horeunge ser ud i forhold til horeungen uden nationalitet:

horeunger-bitspot-kursus

I Adobe InDesign kan du automatisk bekæmpe horeunger ved at udnytte dine “keep options” i dine paragraph styles. Det er smart til større projekter, hvor der er mange sider at køre igennem.

keep-options-indesign

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Skrevet bøger og lavet online videoer og seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert
Back to top button