Photoshop Vidensbibliotek

High-Key billede – hvordan?

Og vi taler ikke om at kunne gøre det med kameraet. Hvilken bare en en subtil overeksponering med et velplaceret lyskast.

Næh, hvordan laver vi lige et high-key billede i efterredigeringen i Photoshop? Der er mange veje men lad os dog bruge den vej der er effektiv.

Men først skal vi finde et billede der ville se godt ud med high-key eksponering. Det er de helt lyse billeder. Så hvis der er meget mørke områder overalt i billedet blivet det svært at få til at se skrøbeligt lyst ud. Billeder der i forvejen er lyse ser ofte flottest ud ved high-key konvertering.

Vi skal bruge et adjustment layer, der kan blæse lys ind i billeder. Vi har:

  • Brightness/Contrast
  • Exposure
  • Levels
  • Curves

– Der alle kan blæse lyset op. Men vi vil gerne lysne mellemtonerne i billedet, bevare noget af skyggerne og blæse højlyset helt ud i hvid. Curves vil så være et godt valg i dette tilfælde blandt kandidaterne,  idet det her er nemt at styre lysninggraden af netop især mellemtonerne.

Her er originalbilledet:

Lind-4563-2

Vi laver et Curves adjustment layer med denne indstillingensform på mellemtonekurven:

curves-high-key

Resultatet kommer til at se således ud:

Lind-4563-curves

Derefter vil vi konvertere det hele til sort/hvid. Udover at vi så fjerner de grimme farver kan vi, hvis vi lige vælger Black & White adjustmenlayer også her yderlige lysne farver vi gerne vil brænde ud!

Vi bruger disse indstillinger:

greyscale-high-key

Hvor vi på listig vis lige lysner lidt mere på den røde og gule og dæmper ned på de blå bæster. Resultatet:

Lind-4563

Husk at vi kun brugte 2 adjustment layers med ret simple indstillinger for dette sublime resultat. Det er netop pointen med Photoshop. At forstå de små forskelle i de enkelte justeringer for maksimelt output. Vi gider bare ikke have ligegyldige lag hvis vi kan nøjes med mindre. Og det kan man ofte.

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Skrevet bøger og lavet online videoer og seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert

Tilsvarende artikler

Back to top button