Fantastiske øjne i Photoshop

Har du også set de der fede portrætter hvor modellens øjne bare træder ekstra godt igennem? Hvor lyset i iris er helt eminent og usædvanlig kraftigt? Det kommer sjældent naturligt. Det er nemlig ret svært at ramme med lys så iris popper helt frem. Ofte kommer der fint lys ind, men det træder ikke helt i karakter. Hvad gør du så?

I Photoshop er der vildt mange metoder til at lysne dele af et billede op. Her viser jeg dig en beskidt metode der er træfsikker og lynhurtigt sender dig i mål. Og en mere subtil omstændig metode der involverer lag og masker. Hvad der er bedst kommer helt an på hvor sikker du er på din redigering.

De værste redigeringer er dem hvor øjnene ligner afblegede tænder og iris har farver som i IKEA’s børneafdeling. Det gør at de “falder” ud af ansigtet. Det er bestemt ikke æstetisk. Hvor meget der skal til kommer meget an på originalbilledets lyssætning. Men metoden er den samme, det er bare styrken af din redigering der skal tilpasse den overordnede helhed. Slut med læsningen nu er det filmtid til marmorkugleøjne: