Benny Thaibert – Adobe Nørd

Benny Thaibert

Oprindeligt er jeg fra Sindal i Nordjylland. Så når der dukker nogle smarte designnyheder op, så tænker jeg; “ja, ja, lad os nu se om de får rødder eller om de blæser videre ud i Vesterhav”. Hvert år kommer der smart nye funktioner men det er bestemt ikke alle der overlever praksis.

Siden 2003 har jeg i kombination med mit design arbejde undervist utrolig mange forskellige brancher. Og utroligt mange forskellige størrelser virksomheder. Efter et par år hvor jeg mest underviste klasserums via de større kursushus fandt jeg ud af, at kursister faktisk ikke fik så meget ud af det som de kunne.

Derfor startede jeg BitSpot op, hvor fokus er 1 til 1 undervisning med udgangspunkt i kursistens niveau. Det er selvsagt ikke noget der kan ske på holdkurser, der altid er låst af en ret fast agenda. BitSpot er godkendt kursusleverandør til Pressens Uddannelsesfond, Mediernes Efteruddannelse og GRAKOM.

2018-04-27_17-33-02

Jeg arbejder fra mit designbureau, Bitmedia, hvor større og mindre virksomheder køber illustrationer, grafiske design og foto’s og andet designeri. Det giver en reel ægte praktisk erfaring med hvilke tricks der er gode i virkeligheden. Og en del af det bliver udstillet på Galleri Bitamin. Det er egentlig en del af tegnestuen.

Illustration og tegning

Min interesse i grafisk design startede da jeg var helt lille og elskede at tegne. Og gør det stadigvæk. Jeg tegner mest digitalt idag. Mine foretrukne værktøjer er Rotring tekniske tegnetusser med stålspids samt en Wacom tegneplade hvor penslerne bygges efter behov. Det er noget der giver en meditativ ro, bare at sidde og lade pennen skabe noget fantasifuldt eller give sjæl ind i noget eksisterende.

Fotograf-Benny-Thaibert-Bitmedia-15Fotografi og billedstil

Mit billedsprog når vi taler om personlige projekter er ovre i noget tænkevækkende, dystert, morsomt eller lidt mærkeligt. Et par gange om året inviterer jeg nogle fritidsmodeller i alle størrelser i studiet og finder på nogle koncepter. Noget bliver skønt andet bliver tankevækkende. Fælles for det er at det ikke ligner de klassiske erhvervsportrætter (selvom jeg også laver en del af dem). Min foretrukne kamera et er fullframe Canon. Fordi jeg er vild med betjeningen af det.  Derudover arbejder jeg meget med lys for at få parkeret den helt rigtig stemning i billeder. Det er ikke alt det kan svare sig at feberredde i Photoshop!

Adobe kurser hvad er min tilgang?

Jeg er grundlæggende pragmatiker. Derfor leder jeg konstant efter nemmere måder at lave opgaverne på. Er der anerkendte metoder analyserer jeg dem, og finder ofte nemmere veje til målet. Det er et resultat af alle de overspring og gennembrud du får med på et kursus.  Her går vi ikke over åen efter vand.

Men skønhed står også højt på min liste. Så jeg er en af de få der kender utrolig mange skrifttyper og deres mange muligheder i layout. Og hvordan billedkompositioner spiller ind i vanskelige formater. Mit mantre er “det nemmeste er … ” Men det er ikke altid den letteste metode. Korrekturvenlighed skal jo også tænkes ind i enhver process. Det er jo ikke noget værre end at skulle starte forfra!

Du må meget gerne netværk med mig på linkedin