Properties eller Control i InDesign?

Properties panel indesign
Du skal klikke på tankeprikkerne (de 3 prikker) før der er maksimalt panel

Ved seneste opdatering af InDesign kom der et nyt arbejdsrum/workspace til “Essentials”. Bruger du det fjerner InDesign Control baren i toppen og giver dig et sidepanel som hedder Properties.

 

Tanken bag det panel er en udvidet variant af Controlbaren i toppen. Ganske simpelt. Properties panelet er pakket sammen af fulde paneler der er komplette … men vel at mærke kun når du bruger et ekstra klik på at åbne hele panelsektionen. Det er som udgangspunkt ganske fint tænkt. Du får adgang til en masse paneler via et panel.

Men det er lidt ligesom en julekalender. Du skal åbne lågen før du får det hele.

Standardvisningen er meget banal og viser stort set det samme som Control. Det er også derfor man fra Adobe fabrikkens side nok har valgt at lukke det panel i begynderarbejdsrummet essentials. For det er det, det er. Et fantastisk alt-i-en panel til den friske begynder som vil igang men bliver lidt tabt i menusystemerne.

Men den har også indstillinger jeg faktisk savner i controlbaren. Fx margin indstillinger på sider. Men i praksis efter at have givet panelet en chance på en hel uge har jeg slukket for den.

Den koster alligevel for mange klik for at komme hel ind i en enkelt panel. Har jeg en style skal jeg bruge en jump-menu for at tilføje den. Det er nu nemmere med det “rigtige” panel åbent i en hjemmelavet arbejdsrum hvor der er adgang til det hele med det samme.

Men det fik mig til at genoverveje mit eget nuværende hjemmelavede arbejdsrum. Jeg har faktisk lavet det om nu. Før har jeg altid kørt en kolonne med ikoner og navn. Men nu ruller jeg med 2 kolonner, hvor den ene er åben til 1-klik paneler. Den lidt mindre brugte paneler får en kolonnen med kun ikoner.

De udvidede panelmuligheder som ligger gemt i control baren klarer jeg med et ALT+klik på ikonet.

Control panel indesign
Du har adgang til det hele også via Control baren. Hvor der ofte ikke er så meget gemt bag prikker … med alt klik på visse ikoner kan hente flere bonusindstillinger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere her om de onde genveje i InDesign og få et genvejsark der er brugbart. Eller nøjes med de brutale tekst modificerings genveje.

Hemmelige tekst genveje til InDesign

Kender du hotzones & andre InDesign CC Genveje?