Hemmelige tekst genveje til InDesign

Der er myriader af tekst genveje i InDesign. Uanset hvilken tast du rammer gemmer den på en genvej. Det er ret vildt. Men også effektivt. Der er ingen der bruger alle genveje. De fleste bruger kun genveje til de funktioner de bruger rigtig meget. Men ofte kan du med stor fordel spare masser af transport på skærmen ved at bruge de mest almindelige tekst genveje. De er faktisk ret nemme udover at de sætter mere fart i det du laver. Det er trods alt derfor de er der. At kunne spare tid på rutinearbejdet.

Du får også de tophemmelige genveje til at knibe luft. De findes KUN som genvej og ikke som en funktion. Så det er jo godt at kende til så dit layout kan benytte alle tricks i bogen for at få et bedre satsbillede.

Her en oversigt der relaterer til genveje til tekst på dansk keyboard og engelsk version af InDesign (Der er et klart flertal af mine kursister der bruger engelsk). Der er tydelige overskrifter for kategorier af hvad det er du måske mangler af en genvej der ikke lige står direkte i menuen.

Husk at ESC tasten får din tekstcursor til at springe ud på selve tekstkassen. Dobbeltklik med MoveTool over en kasse konverterer den til en tekstkasse. Savner du hand tool når du står i en tekstkasse bruger du istedet for mellemrumstasten ALT. Så er der hånd!

InDesign tekst genveje

Hov! vær opmærksom på:

Det er iøvrigt vigtigt at du har aktiveret det rigtige genvejssæt i InDesign. Det er især et problem for de engelske versioner. Når du installerer InDesign kan du vælge mellem English og English (International). Du skal altid vælge English (International) . Derefter går du i menu>edit>keyboard shortcuts. I den English (International) version kommer med dansk keyboard layout. Slår du det til får du også de ægte hemmelige muligheder aktiveret i InDesign.

Det er at kunne knibe luft mellem ord. Den findes nemlig kun som tekst genvej og ikke som funktion i control bjælken eller burgermenuen for den.