Det bør du vide om Quick Selection Tool

For at opnå gode kanter i Photoshop kan du bruge en række forskellige værktøjer og teknikker. Photoshops Quick Selection Tool eller Hurtigt Markeringsværktøj er penselbaseret. Det betyder at du kan ændre størrelsen og kantblødhed på den som om det er en pensel. For det er det.

På Windows er det:

ALT+Hold klikket aktivt og træk vandret frem og tilbage for at øge eller mindske størrelse

ALT+Hold klikket aktivt og træk lodret op eller ned for at øge eller mindske penselkantens blødhed/udtoning

På Mac er tasterne ændret til CTRL+ALT+Hold klikket aktivt og … samme som PC.

Men der er meget mere i det så det kræver lige 7 minutter af din tid. Så kommer du til at benytte værktøjet uden underlige valg. Her en video der lige opridser de væsentlige teknikker som alle professionelle kender til:

Quick Selection værktøjet er et automatiseret værktøj, som gør det nemt at markere et område baseret på farve og konturer. Det analyserer billedet og vælger automatisk områder med lignende farver og konturer, når du klikker og maler musen over billedet. Det gør det nemt at markere komplekse eller svært tilgængelige dele af et billede.

Du kan derefter bruge værktøjet til at tilpasse selektionen ved at tilføje eller fjerne dele af billedet. Det er et godt valg for at markere objekter eller personer i et billede.

Quick Selection værktøjet er meget hurtigere og nemmere at bruge end manuelle værktøjer som Lasso eller Pen værktøjet, når det kommer til at markere områder med lignende farver eller konturer.

Kunne det friste med et enekursus i Photoshop?