Tegn et grantræ med 2 effekter i Illustrator

Grantræet er jo noget der opblomstrer hvert år mod jul. Så måske du skulle varme fingrene i et par minutter og spare klikturen til lagerbilledgrafikken og tegne det selv. Hjemmelavet er jo bedst …

Brugen af grantræet i julen har rødder tilbage i gamle tider, hvor det blev betragtet som et symbol på liv og evighed på grund af dets evigtgrønne løv. I Tyskland menes det, at Martin Luther var den første til at bringe et pyntet grantræ ind i hjemmet og lægge lys på det for at symbolisere stjernerne på himlen.

Traditionen spredte sig derefter til andre lande, og i dag er det en central del af julefejringer over hele verden. Grantræet er ofte pyntet med julekugler, lys, guirlander og andre dekorationer som et symbol på festlighed og glæde i juleperioden. Det er også et samlingspunkt, hvor familier samles for at udveksle gaver og nyde hinandens selskab under julefejringerne.

Som et kuriosum kan nævnes at der i loftdekoratioen et sted på Thorvaldsends Museum i København er malet et juletræ. Det må have været totalt hipster dengang.