En Kongelig skandale med forfalsket billede

I England har der traditionelt altid være kæmpe fanskare til deres kongehus. Det betyder også at fans vitterlig dissekerer alt hvad der kommer fra deres hånd. Som ægte fans gør.

Men så på mors dag publicererer Catherine Elizabeth Middleton ofte kaldet Kate Middleton, Princess of Wales et familie billede. Der viste sig at være manipuleret. Det vil sige forfalsket. Det var ret nemt at finde ud af, på trods af at der ikke er adgang til originalen, men billedet var sat ud på det sociale media Instagram. Sociale Medier komprimerer billeder, så de ikke fylder så meget på platformen. Det er helt normalt.

Men lynhurtigt var der observante fans, der synes der var noget galt med det hele. Og de havde ret. Der ER fusket markant med billedet. Det er et dejligt skoleeksempel på, hvad der kan gå galt, når man ikke har styr på hvordan et kamera optager virkeligheden. Her 5 hurtige beviser på at billedet fra det britiske kongehus er forfalsket.

Kate Middleton doctored photo fraom instagram. Showing where the manipulation points are.
  1. Der er en kant der har en tydelig kloningsfejl. Det giver et unaturligt hak i billedet
  2. Hånden her er sløret. Normalt er det ikke skidt men her er det ikke naturligt. Dybdeskarphedsplanet i billedet kommer nu ud af harmoni idet der er andre steder i samme plan der er skarpt.
  3. Håret er unaturligt grumset især i forhold til resten af håret i samme plan.
  4. Der er rettet på tøjet og det mønster som blusen har mangler et stykke. Der er blevet retoucheret forkert idet mønsterkomponenten mangler.
  5. Hånden er størrer end ærmet.

Da opslaget fra kongehuset kom på Instagram gik der ret hurtigt i modvind i det. Prinsessen, Kate Middelton kom senere ud med at hun, som så mange andre, godt kunne lide at retouchere i billedet. Hun er skam ikke rookie i det, og kan mere end de fleste i Photoshop.

Men når man har mange fans, er det en god idé at sige det er en fotoillustration, fremfor et naturligt foto. Især nu hvor der er enorm fokus på kunstigt intelligens, som i endnu højere grad kan kamuflere virkeligheden ind i en ny virkelighed.

Sidder du selv og komponerer billeder, så husk billedplanet og skarphed altid hænger sammen.