om Photoshop

Del din fil op i flere felter

En lille overset egenskab som Photoshop har båret runt på i mange måneder er evnen til at dele et dokument eller billed op i flere områder. Så du kan lave en mosaik hvor felterne spiller. Det bliver hurtigt noget veritabelt rod i Photoshop. Men med hjælpelinier begynder det at ligne noget. Og med muligheden for at skabe mange på en gang har du pludselig et meget stærkt værktøj. Også til at zone sager ind i fx et webdesign. Men tilbage til kernen:

Sådan deler du dit dokument op i flere felter

Hop op i menuen view>new guide layout …

Og så er der gavebod med at taste. Du kan både lave kolonner og rækker samt mellemrum (gutter). Det allerbedste er nok muligheden for at gemme en opsætning. Det er under “presets”.

grids-photoshop

Og en anden lille lækkerbisken er muligheden for at køre margin på! Det er sådan dokumentet er inddelt i dette blogindlægs topbillede.

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Skrevet bøger og lavet online videoer og seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert
Back to top button