Photoshop Vidensbibliotek

Specialtegn i Photoshop

Det har altid været notorisk svært at sætte specialtegn ind i Photoshop. Men for ikke så længe siden kom er det … specialtegnspanel med i appen. Alle tegn der findes i en skrift hedder Glyffer. Så ordet Glyf er din nye ven. Det er alle de tegn i et skrift snit der ikke er et bogstav.

Det skal jeg jo fx bruge når jeg vil finde fx. et copyright tegn og ikke kan huske tastekoden til den. Eller de mange andre.

glyf-panel-photoshop-kursus

Glyf panelet har dog både bogstaver og glyffer med. Bemærk at den øverste linje i panelet lister de senest anvendte. Det er bedårende.

Panelet ligger som vanligt under menu “window”.

Men Adobe har også langsomt opgraderet brugervenligheden og sat alle typografi relaterede panelet ind i menupunktet “type” under “panels”. Det er faktisk glædeligt.

glyf-panel-photoshop

Er du hardcore Typo nørd i InDesign ved du allerede at der er mange andre tegn gemt i glyf panelet. Der er indbygget sortering af dem (såfremt skriften faktisk har netop den type glyffer. Eller er der tomt i kategorien):

glyf-panel-photoshop-2

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Skrevet bøger og lavet online videoer og seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert

Tilsvarende artikler

Back to top button