Smarte billedholdere

Ja, hjørneeffekter har vi jo rullet helt igennem så den ged er rundbarberet. Men der er flere kreative muligheder. Hvad nu hvis vi gerne ville have denne billedholder effekt i InDesign:

indesign-kursus-billedholder-01

Opskriften på billedholder

Vælg rectangle tool. Sørg for den tegner med nul streg og hvid fyldfarve. Tegn et rektangel. Gå i Effects panel. Sæt en skygge på fx. denne:

indesign-kursus-billedholder-03

Så har vi et hvidt rektangulært objekt. Nu laver vi lige et par cowboy tricks:

Mens objektet er markeret så lav en CTRL+C. Derefter en CTRL+ALT+SHIFT+V (CTRL=Cmd for Mac brugere). I praksis har vi kopieret objeket og derefter lave en “paste in place” kommando. Så har vi nemlig 2 100% oveni hinanden.

Den øverste skal ikke have drop shadow. Så mens objektet stadigvæk er aktivt, klikker vi lige på “clear effects” knappen i Effects panelet:

indesign-kursus-billedholder-02

Så kommer trick nummer 2. Vi skal skalere øverste objekt kun på den ene led og helt lige lang i begge ender.

Hold ALT nede mens du trækker i den nederste eller øverste midterste bounding box reference punkt. Så skalerer objektet i begge retninger men kun i på den led du trækker. Supersmart.

indesign-kursus-billedholder-0

Det øverste rektangel bruge vi til at skjule skyggekanterne på det nederest rektangel. Simpelt og effektivt ganske som en billedholder skal være.

Så har du din stykke tape billedholder. Marker begge og grupper (CTRL+G) dem, så de ikke bliver børnefornærmet og hele tiden vil skilles ad.

Flyt og roter dem ind over dit billede og kopier gruppen. Det er faktisk nemt og ganske effektfuldt. Rigtig god fornøjelse.

Ønsker du at få bedre styr på din InDesign viden tilbyder BitSpot kurser med præcist indhold.