InDesign Vidensbibliotek

Sådan laver du en permanent nuance farve

Træt af de samme samme samme firmafarver? Så er det tid til at afprøve nuance farver. En nuancefarver er en farve der er baseret på en anden farve. Men med mindre pigment. En svagere version så at sige. I “swatches” panelet har jeg farven “megablue”. Jeg vil gerne have nogle nuancer af den som jeg kan genbruge på tværs af mit design uden at skulle huske procentsatsen på nuancen. Så jeg vil bygge en permanent nuancefarver der kommer til at ligge og hygge sig i swatches panelet. Gå derhen og via minimenuen klik på “new tint swatch” muligheden.

a-indesign-tint-swatch-kursus

Så får du denne dialogboks op. Du kan skabe så mange nuancevarianter som du vil. Udgangspunktet er netop den farve der er aktiv fra før:

a2-indesign-tint-swatch-kursus

Uheldigvis harAdobe været temmelig magelige og der er en lille fejl i menuen. Den har været der i adskillige år. Så vi lever videre med en brækket lillefinger. Fejlen? Den lille “tilføj/add” knap er ghosted hvis du bruger nummerfeltet til at sætte dine nuancer. Så når du taster næste ind er knappen ghosted. Så skal du rive lidt i slæden får at åbne den op igen. Nå. men det er ikke en showstopper i InDesign. Kun lidt pisseirriterende.

a3-indesign-tint-swatch-kursus

I swatches panelet får du nu alle de splinternye nuancefarver med pigmentprocentsats ved siden af, sammen med kildefarven. Lækkert.

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Skrevet bøger og lavet online videoer og seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert
Back to top button