om Photoshop

Roter dit canvas til bedre penselarbejde

Når du måske afmasker et objekt og bruger pensler til jobbet, kommer du nogle gange ud i nogle forbandende krinkelkroge. Men I Photoshop er der hjælp at hente hvis du roterer dit canvas. Det kan du gøre “on the fly” uden at skulle slippe penslen.

Du holder genvejen for Rotate View Tool nede. Det er R. Hold tasten og brug cursoren til at rotere til den ønskede vinkel. Slip R og du ryger direkte tilbage til penslen.

rotate view photoshop kursus

I praksis handler det om at kunne finde den bedste malervinkel på objektet. Og ved at rotere hvordan du ser din canvas, får du netop dit lærred til at tilte ind til din komfort malervinkel. Bedre arbejdposition, giver bedre slutprodukt og glæde ved arbejdet

Når du vil slippe din rotering skal du blot trykke på ESC tasten. Den hiver dig tilbage til “normalen”.

Bruge du ikke Spring Key genvejen kan du dobbeltklikke på værktøjsikonet for at komme til nul grader i rotation eller bruge menuen i toppen. Men det er jo kun standardsmart.

 

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Grafisk Troldmand Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert
Back to top button