Den perfekte størrelse til Facebook Cover 2020

Altid sker det. Facebook ændrer en lille smule på deres cover størrelse og så er der ballade med hvordan billeder vises. De færreste indholdsmagere (content marketing managers) glemmer at tage højde for, at Facebook viser det samme billede både på desktop og mobil. Og de har forskellig størrelse.

Det er især et problem hvis du bruger tekst i dine budskaber. Så risikerer du at de bliver skåret hvis du ikke bruger den hemmelige størrelse der får alt med. Dvs. du skal slet ikke bruge en cover størrelse på desktop vises dit cover i størrelsen 820×312. Surfer dine gæster på mobil ser de dit cover i størrelsen 640×360. Det er en absurd stor forskel.

Men med en gennemsnitlig størrelse kan du faktisk få alt med så der ikke er noget der går tabt på den ene eller anden besøgsplatform.

Så istedet er den ideelle størrelse til et facebook cover som både spiller på mobil og desktop er 820x462px.

Lad os så lige se på den størrelse:

facebook skabelon

Alt inden for den sorte ramme vil kunne ses på desktop. Alt der ligger udenfor de magenta streger kan kun ses på mobilplatform.

facebook cover skabelon2

Eller: De med gult markerede områder er kun synlige på mobil.

Sådan ser facebook cover ud på desktop:

facebook cover skabelon4

Sådan ser facebook cover ud på mobil:facebook cover skabelon3

Her ser du hvor du med fordel kan placere tekstmæssige budskaber der ses både på mobil og desktop med denne skabelonstørrelse:

facebook cover skabelon

Perfekt størrelse på facebook cover er 820×612:

Her er en skabelon til Adobe InDesign hvor du kan designe dine covers. Husk at eksportere dem som jpg eller png.