Photoshop Vidensbibliotek

Packshots med fritlagt baggrund | Pen Tool

Sidder du med pack shots hvor alle dine kanter skal være pivskarpe er der absolut ingen vej udenom Pen Tool i Photoshop. Den er en klassiker hvor du i praksis tegner en vektorkurve rundt om det du vi fritlægge. Derefter bruger du kurven til at klippe objektet ud. Det kan være en fordel at arbejde direkte på en maske idet vi i de nyere versioner af Photoshop har mulighed for at tone masker ned i styrke. Så vi kan se halvgennemsigtige masker mens vi tegner videre.

Send Pen Tool til Asien?

Nogle synes det er nemmere at brug 20 min på at finde en fritter sweatshop i Asien og derefter få en version tilbage dagen efter. Det er skam også fint hvis du har tid til at vente, finde en leverandør, betale vedkommende og tjekke kvaliteten af kanterne bagefter. Hvor meget sparer man egentlig så når volumen er særdeles lav? Ingenting. Du skal virkelig have en volumen før det kan svare sig at sende det ud. Mit estimat er typisk 50+. Det er jo ikke alle objekter der har telefonkabel. Så de er 5 min jorden rundt.

Trick med masker og Pen Tool fritlægning

Udover det er Pen Tool et værktøj der tegner med en grå streg. Det er ikke muligt at lave den om. Så det er svært at se den hvis du vil fritlægge noget der er i gråtoner. Derfor vil det være smart at lave en baggrund hvor din fritlægning kan ses imod. Så din kant bliver supergod med det samme. Kunsten med Pen Tool er ofte at du skal tegne kurven helt tæt og helst 2-3 pixels ind i objektet. Eller kommer der “madrester” på kanterne. Videoen varer ca. 14 minutter og viser det meste live. Så er du begynder er der masser af småtips på vejen. Er du allerede hardcore men vil lure masketricket af så starter det omtrent 2min. inde.

Når det hele er færdigt er det smart at bruge en af de nye metoder til at skyde en lækker PNG-24 ud med. Den metode hvor du kan redigere “margin” på billedet 🙂

fritlægning med pen toolPen Tool Demo

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Skrevet bøger og lavet online videoer og seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert

Tilsvarende artikler

Back to top button