Nak og farv

Når du sidder og indesigner er der nogle gange du savner lige at kunne snuppe en flok farver fra et billede til dit layout. Netop det element har været stærkt savnet i InDesign. Men nu er værktøjet “Colour Theme Tool” dukket op. Og det er nok en af de der opdateringer der går hen og faktisk bliver brugt (hvor mange bruger fx. content grabber, som har været med i 3-4 år nu? – den har ligesom ikke slået igennem).

Der er en flok væsentlige genveje til dette værktøj som er nødvendige at kende. Ellers kommer du bare ikke i mål.

Men først får du lige ca. 7 min der viser hvordan du skal bruge værktøjet. Det er nemlig en af dem der lige skal prøves af et par gange før den spiller rent.

Genvejsoversigt Colour Theme Tool:

ESC: Genstarter farvevælgeren

ALT+træk: Definere et specifikt udvælgelsesområde. Husk du snildt kan gå ud over et billede og ind i andre. Man må altså gerne skubbe!

ALT+klik på tilføj swatches ikon:  Tilføjer kun én farve.

SHIFT+klik: Vælger den specifikke farve du klikker på og finder ekstra farver efter op til 6 farveharmoniregler.

Q: Holder du Q nede og klikke med værktøjet bliver farver med det samme tilføjet dine swatches.

I: Generelle genvejstast til Colour Theme Tool, Eyedropper Tool

Andre indstillinger:

color-theme-tool2-indesign-kursus

Dobbeltklikker du på selve værktøjet får du nogle grundlæggende muligheder. Her kan du fx permanent definere at du altid vil have farver hentet som CMYK. Standarden er at det er dit dokuments farver der bestemmer om du ender med RGB eller CMYK farver. Bemærk at selvom billederne er i RGB oversætter InDesign dem til CMYK farver. Det er optur.