om InDesign

Mindre bras i toppen af InDesign

Nå nå, så vi har pakket InDesign ind i bras siger jeg? Vi skal have fat i Control Panelet. Det er den dynamiske bjælke i toppen af dit vindue. Det er pakket med overlækker information. Men det er bare ikke sikkert at du har brug for alle de blinkende lygter der. Måske verden ville være et roligere sted med bare lidt færre knapper på toppen. Så hvorfor ikke bare slukke for de funktioner du alligevel aldrig klikker på?

Sådan gør du rent i toppen af InDesign

  1. Smut hen til minimenuen i toppen af højre side.
  2. Vælg Customize
  3. Fravælg de funktioner du ikke bruger.

Du kan til enhver tid få de blinkende lygter tilbage ved at vælge dem til fra samme sted i Control Panel.

indesign-kursus-control-panel-01

Du har den gylne mulighed for at fravælge både Objekt relaterede knapper samt funktioner relateret til character, paragraph, tables, spread og rodebunken i “other“.

indesign-kursus-control-panel-02

Personligt bruger jer aldrig select container eller content. Det gør jeg via den noget nemmere mulighed via klik direkte på objektet – hvorfor rejse hele vejen op til controlbaren for det?

Min bonus er mindre støj i toppen:

indesign-kursus-control-panel-03

Så stil dig selv spørgsmålet: Er der nogle knapper eller funktioner du bare aldrig bruger? Så er det tid til rengøring i InDesign. Vi  kalder det et minimalistisk workspace – måske endda næsten feng shui 🙂

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Grafisk Troldmand Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert
Close