Photoshop Vidensbibliotek

Kender du Blending Modes?

Blending Modes anvendes til utrolig mange ting i Photoshop. Men vi er ovre i den mere avancerede teknik klasse. Sådan er det jo.

Arbejder du med Dodge-Burn teknikker er du sikkert bekendt med gråt lag der blander usynligt. Hvorefter lys males på eller fra efterfølgende. Det er særdeles anvendt i professionelle Retouch workflows.

Populære blending modes til retouch er Overlay, Soft Light, Multiply og Screen.

Alle blending modes kan rulles igennem med en genvej. Stil dig på det lag der skal “blendes”. Sørg for du ikke står med et værktøj i hånden der også kan have en blending mode. Med tasten SHIFT+Plustegn eller minustegn dribler du frem eller tilbage i stakken.

Alle Blending Modes har genveje!

Lad os snuppe de populære her:

Overlay: SHIFT+ALT+O

Multiply: SHIFT+ALT+M

Screen: SHIFT+ALT+S

Soft Light: SHIFT+ALT+F

Normal: SHIFT+ALT+N

Men de kan skam også bruges som effekter til at juice billeder op der er lidt “stock” foto agtige og kedelige.

Galleri Blending Modes:

Bemærk hvilke grupperinger, der er neutrale overfor grå, sort eller hvid. Det betyder at de er usynlige i visse tilstande. Hvordan farver blander er ligeledes forskelligt. Nogle holder mørkner overvejende. Andre lysner, andre høvler kontrast på og de sidste i menuen holder sig til farveændringer.

Oversigten er sat sammen af et billeder der rummer netop grå, sort og hvid samt en regnbuegradient. Sat over en stak hoveder de kan blande sig med:

 

 

Blending Modes – se til højre or hvilken på billederne

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Skrevet bøger og lavet online videoer og seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert

Tilsvarende artikler

Back to top button