Bedste teknikker i InDesign

Hvad er DTP og Adobe InDesign?

InDesign er en App der har fundament i grafisk opsætning af sider. Også kaldet layout. Eller senere DTP som står for Desk Top Publishing. Det begreb dukkede op da computeren overtog designprocessen.

InDesign arbejder både med vektorgrafik og rastergrafik. Men her er der fokus på hvordan elementer spiller sammen i en større side komposition. Et layout.

Det handler om billed og tekstombrydning.

Modsat tekstbehandlingsprogrammer (som har fokus på det skriftlige indhold) har DTP apps fokus på den visuelle opsætning. Det handler om at sætte typografi op på bedst mulige måde sammen med grafik og billeder. Især typografien bliver foldet ud med InDesign. Her kan alle muligheder i Opentype formatet udnyttes og det er nemt at opsætte efter layout grids, undgå franske horeunger, floder i teksten og andre typografiske begynderfejl .

Begrebet blev opfundet af firmaet Aldus i 1984. En af de store apps dengang var Pagemaker. I 1994 købte Adobe Aldus. I 1998 var Pagemaker stort set udkonkurreret af QuarkXpress som dengang var  toppen af poppen. I 2000 kom Adobe med InDesign version 1. En helt igennem forfærdelig gang knudegarn. Men ret hurtigt kome der et par nye versioner og siden har InDesign helt knust samtlige konkurrenter. Med god brugerflade, stabilitet og masser af gode designfunktioner og suverænt output til tryk og digitale platforme.

I dag bruger vi InDesign til at lave alt fra annoncer til både tryk og digital til plakater, skilte, aviser, bøger, ebøger, magasiner, foldere, omslag, formularer, bannere etc.

Kurser i Adobe InDesign

Se undervisningsvideo om InDesign

1 / 5 Videos
1

InDesign kursus: Vil du lave et ensfarvet billede i InDesign?

01:29
2

BitSpot: Få flere permanente farver i InDesign

01:40
3

InDesign kursus: Bliv mester til streg og fyld i InDesign

01:51
4

InDesign Kursus: Sådan kommer et billede ind i flere kasser

01:24
5

InDesign Kursus: Tekst skifter style ved retur

01:22
Back to top button