Hvordan fremkalder du et digitalt billede?

fremkaldedata 41

Det er rasende nemt at fremkalde billeder idag. De fleste bruger Photoshop med Bridge eller Lightroom som også er et billedarkiv. Så hvad gør du egentlig når du står der med dit digitale negativ (RAW) og vil fikse den lidt op så dit billede bliver flottere og mere imponerede?

Den nemme svar er at du starter øverst og langsomt triller videre på alle slædeture.

Du starter med at sætte farvetonen i hele billedet, derefter redigerer du den overordnede eksponering med hensyn til lys og skygge.

Slutteligt kan du øge kontrasten og farver i mellemtoner (clarity og vibrance), den generelle farvemætning med Saturation eller hvis billedet er noget “fladt” kan “dehaze” være luksus ved på subtil måde at øge kontrast i højlys og dybe skyggeområder. Det henter også mere farvespil.

Billedeksemplet herunder er optaget lettere undereksponeret. Fordi jeg ville sikre at skyerne ikke brænder ud i uendelig hvid. Prisen for det er at hele mit cityscape bliver mørkt at se på. Så der lidt mørkekammerarbejde. Der er ca. brugt 10-15 min. på at finde en god fremkaldelse af dette billede.

Det er ikke svært at rulle slæderne. Det er svært at finde en kombination som får motivet til at skinne som en regnbue.

[tie_slideshow]
[tie_slide] Frederiksstaden ser fra toppen af Marmorkirken (ikke fremkaldt version) Frederiksstaden ufremkaldt[/tie_slide]

[tie_slide]Frederiksstaden ser fra toppen af Marmorkirken (fremkaldt version)Frederiksstaden fremkaldt [/tie_slide]
[/tie_slideshow]