Hvordan i alverden er det lavet?

De fleste af mine blog indlæg om Illustrator handler for det meste om værktøjer og hvordan man bruger dem. De bedre indlæg inspirerer til hvad du skal bruge alle de der værktøjer til. Men dette indlæg bliver mere specielt. Her handler det om hvordan en idé bliver eksekveret i Illustrator.

Jeg vil tegne en luftballon, med passagerer der flyver gennem et landskab. Bagefter vil jeg pimpe det hele op med halftone patterns for at skabe et mere slidt “look”.

Værtøjer som jeg har anvendt

Til alle elementer er der faktisk kun anvendt simple værktøjer som:

 • Ellipse tool
 • Selection tool
 • Rectangle tool
 • Line segment tool
 • Pen tool
 • Anchor point tool
 • Direct selection tool
 • Shape builder tool
 • Rectangular grid tool
 • Polygon tool
 • Add anchor point tool

Af paneler har jeg brugt:

 • Pathfinder
 • Layers
 • Swatches
 • Colour guide
 • Transform
 • Appearance
 • Gradient

Af effekter (som anvendes fra Appearance) er brugt:

 • Warp (til flaget og ballon samt kurven)
 • Roughen (til punkt halftone pattern dekorationen).

Derudover er der en Clipping Mask på området der tegner selv ballonen. Det skærer mit warp. Ville jeg have haft det mere rundt, skulle jeg igang med gradients eller endnu bedre gradient maps. Men det gjorde jeg ikke. Jeg ville have det ret fladt.

Luftballon tegning

Selve ballonen var rimelig nem at få styr på. Men jeg ville også have et par folk i kurven. For at holde den simple geometriske stil valgte jeg at tegne dem med ekstreme stramme linjer. Så de blev kantede. Men enkle. Derefter tegnede jeg sandsække. Nogle af dem skulle ligge bag ved. Snoreværket skulle også have nogle linjer der løb bag ballonen for at få mere rummelighed med.

2016-02-17_23-03-51

2016-02-17_22-39-08

Landskabet

Landskabet er skabt ved at tegne lige med Pen Tool.

2016-02-17_22-38-31

Efterfølgende er nogle af de enkelte felter dekoreret med Halftone Patterns som jeg overvejdende har lave fra bunden. Der er nogle med i Illustrators farvebiblioteker men de fleste er ret så geometriske. Jeg ville genre have nogle der var mere skæve. Så jeg tegnede mine egne ud fra en cirkel med Roughen effekt.

2016-02-17_22-38-49

Bemærk at der også ligger en forskudt bjergkæde med mønster bag bjergene.

Himlen

Består udover af de simple skyer bare af nogle mønster, der løber over hele værket i en tilfældig bane.

Den helt færdige luftballon

Kan du lige billedet så må du gerne klikke på det og printe det ud.
Kan du lige billedet så må du gerne klikke på det og printe det ud.

Vil du selv lære teknikkerne tilbyder jeg mange forskellige illustrator kurser her.

Eller du kan hyre undertegnede til at lave nogle illustrationer du mangler. Der er altid 2 muligheder 🙂

Håber det hele kom med, så du nu blev klogere på, hvad de fleste kerneværktøjer i adobe illustrator kan bruges til.