Fritlægning Sådan!

Er jorden rund eller flad? Eller måske oval? Hvordan sætter du snørebånd på en sko? Der er mange meninger og det kan være rasende svært at få det gode overblik. Sådan er det især med photoshop. Der er usædvanligt mange sammenhænge når vi taler om fritlæning. Det bedste resultat får du altd ved at have et overblik så du nemmere kan vælge de rigtige værktøjer til din fritlægning.

I Photoshop 2021 dukkedede der et par topfede automater op til fritlægning af hår. Det er nu virkelig forbedret så meget, at det for de fleste billeder tager fra 3-10 minutter at fritlægge professinelt.

Gør det selv fritlægning eller ude i byen?

Det er så vildt at du nu idag virkelig skal have en stor volumen før det kan svare sig at bruge fritlægningsservices i udlandet. Et tjeck på hvad koster det at fritlægge et personbillede eller noget med hår – landende jeg på DKK 10 til 29,- pr billeder. Plus ventetid. Og så skal du tjekke kvalitet bagefter alligevel. Samt sende og pakke billedet og oprette kontakten. Så har du nok lige pludselig brugt 10-20 minutter på det.

Nå men skidt med det, lad os se om du kan få det store overblik på alle de relavante værktøjer så du kan lave topgode fritlægninger ved hjælp af automater og et par manuelle værktøjer.

Det er en PDF og meningen er at du printer den ud. Så har du et huskeark til næste gang du vil lave kollager, SOME sager eller kun fritte et hoved eller hund.

Fritlægningsværktøjer. En oversigt med alle de gode redskaber til fritlægning.
Fritlægningsværktøjer
Billedtype afhænger af hvilke værktøjer der er relevante for en fritlægning.
Billedtype afhænger af hvilke værktøjer der er relevante. Jeg skelner mellem 4 billedtyper.
Visning og kantjusteringer er kritiske for perfekte kanter
Visning og kantjusteringer er kritiske for perfekte kanter.
Men skal det være helt perfekt havner du ofte med en maske du kan finjustere de allersidste detaljer.
Men skal det være helt perfekt havner du ofte med en maske du kan finjustere de allersidste detaljer.

Nu har du set hvad du får på 4 sider så skal du ikke have den igennem din printer?


Her et andet indlæg og en video i praksis