Photoshop Vidensbibliotek

Fortryd genveje i Photoshop

Der er en del der ikke lige helt har fundet ud af hvordan man fortryder i Photoshop. Det hele relaterer til panelet History eller vildt oversat til: Oversigt.

I panelet ser du:

  1. History Brush. Det er faktisk et værktøj der hænger ud i din Tool bar. Med den i hånden kan du viske tilbage til start. Klikker du ikonet væk herfra virker den ikke. Du kan også viske tilbage til hvilken som helst stadie i History panelet. Det er bare at klikke ikonet ned på det stadie du ønsker.
  2. Klikker du på billedet rydder du alt historik og starter forfra. Det svarer til at du lukker billedet ned uden at gemme for derefter at åbne det igen. Se den øvelser er slet ikke nødvendig. Selve historikken bliver først overskrevet når du laver en eller anden yderlige handling.
  3. Her vandrer du frem og tilbage mellem de seneste 50 handlinger. Hvorfor 50? Det er bare standardindstillingen. Du kan ændre den i preferencerne. Men husk at jo mere Photoshop skal gemme for dig, jo mere hukommelse skal din bad-ass maskine bruge.

history-panel-photoshop-kursus

Genvejen CTRL+Z sletter seneste stadie. Taster du det igen omgør du din beslutning.

CTRL+ALT+Z vandrer et skridt tilbage pr. tastning.

CTRL+SHIFT+Z vandre et skridt frem i history pr. tastning

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Skrevet bøger og lavet online videoer og seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert

Tilsvarende artikler

Back to top button