Flettet Julehjerte – tegn det selv med illustrator

Ja, der er mange måder at lave julepynt på. Her i huset er der en tendes til at computeren og printeren også er en del at klippe-klistre tiden. Men lad os lige se på hvordan vi ret nemt kan komme i mål med et flettet julehjerte. Tegnet i Illustrator. Vi sparer saksen og fletteriet ved at lave det her 😉

Vi bruger ret simpel værktøjer:

  • Rectangle tool
  • Ellipse tool
  • Selection tool
  • Direct selection tool
  • Live Paint tool

Og funktioner bruger vi “split into grid”. Fordi det er dævlme næmt.

Start med at vælg Ellipse tool. Klik én gang i dit artboard, så dialogboksen kommer op. Vi vil skabe en præcis form så vi vælger 60×60 mm. Klik OK.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-1

Vælg derefter Rectangle tool. Klik præcist på cirklens venstre referencepunkt. I dialogboksen der dukker op taster du 60mm begge steder og klikker OK.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-2
flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-3

Pointen er at din firkant så lader det rigtige sted med det samme. Der er jo ingen grund til at småflytte rundt på objekterne hele tiden! Nu er det tid til at lave en kopi af ellipsen. Vælg den med Selection tool. Hold ALT tasten nede så der kommer en dobbeltpil på cursoren. Træk derefter cirklen ned, så midten af den rammen firkantes højre midterste referencepunkt. Slip først dit klik og derefter ALT. Det var en træk og slip kopi. Meget populært.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-4

Nu skal vi halvere cirklerne. Marker første den ene med Direct selection tool (hvide pil) hvor du rammer det cirkelpunkt der er inde i midten af firkante. Tryk DELETE eller BACKSPACE for at slette kun det punkt.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-5

Gør det ved begge cirkler:

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-6

Der ligger det jo fint. Nu vil vi spiltte fikanten op i flere felter. Marker firkanten med Selection tool. Gå i menu: Object>Path>split into grid:

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-7

Sæt rækker og kolonner til 3. Husk at hakke af i preview for at se hvad du laver, eller om der er en indstilling, der er for vild. Klik OK. Vi skal videre.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-8

Marker hele bunken med selection tool. Fang et af de yderste punkter og hoover omkring dem indtil du fanger den kurvede pil. Nu kan du rotere bunken. Træk hjertet op så det står op. Det er 45 grader. Illustrator er så flink mange gange at vise det i de grå infobokse.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-9

Så har vi et stående hjerte. Med sorte streger og måske endda hvid fyldfarve. Det giver vi bare ikke. Livet er for kort til arkitektgarderobe.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-10

Marker det hele og slet streg og fyld farve. Når det hele nu er aktivt så skynd dig lige at vælge Live Paint Bucket.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-11

Som der altid står i den røde tekst – klik for satan! Nu har vi en objekt der er utrolig nemt at pløkke farve ind på i alle felterne det rummer.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-12

Vælg en rød fra Swatches panelet eller brug dine piletaster for at surfe mellem farverne (de 3 farvebrikker der ligger over cursoren). Klik i de områder der skal være røde. Vælg bagefter en sandfarvet og mal som en gal indtil resten er farvelagt.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-13

For lige at juice det hele op vil vi smække en skygge på. Gå i menu Effect>Stylize>Drop shadow … og brug ovenstående indstillinger.

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-15

Måske vil vi også gerne have en hank, så tegn et rektangel, arranger det bagerst. Men det har ingen skyggeeffekt. Piv. Illustrator har altid sidst brugte effekt lige ved hoften:

flettet-hjerte-ai-kursus-bitspot-14

Det duer bare.

Skyggen er utrolig god, især hvis du nu gerne vil have den helt flagfarvede model:

flettede-julehjerte-bitspot-kursus

God fornøjelse!