Effekter panel – mere i dybden

Vi har det helt vildt sjove effects panel i InDesign. Men vi har også adgang til det via kontrolbaren. Vi har faktisk hele 3 ikoner at arbejde med. Én for hele objektet, én for stregen og én for fyldet. Så vi har 3 måder at tilføje en effekt på enten streg, fyld eller hele molevitten. Det er ikke så ringe endda.

[row]

[column size=’1/3′]

InDesign Effect Panel
Dette er ikonet for hele OBJECTet.

[/column]

[column size=’1/3′]

InDesign Effect Panel
Dette ikon føjer effekten til kun STREGEN.

[/column]

[column size=’1/3′]

InDesign Effect Panel
Dette ikon føjer effekten til FYLD kun.

[/column]

[/row]

Du kan også bare hoppe direkte ind i effects panelet. Markér et objekt og vælg det område i panelet der skal have noget visuelt juice. I eksemplet herunder kan du se en drop shadow på stregen kun, Skyggen vises på begge sider af stregen. Fyldet har en selvstændig opacitet så det er tranperant, men stregen er det ikke. Billedet nedenunder har også en skygge på. Men det er på hele objektet så der er ikke en skygge ind i billedet fra stregen.

InDesign Effect Panel

Konklusion på effekter:

Du har hele 2 måder at bruge effekter på fra de visuelle paneler. Fordelen ved at bruge selve panelet er informationsgraden. Du ser alt hvad der er føjet til et objekt. Samt at der er et stort fx som viser at der er noget på netop dette element.

Du kan altid bliver klogere i klassiske indesign tricks på et af de mange kurser.