om Photoshop

Clipping af for lidt eller for meget lys

I Photoshop kan du altid lure hvilke områder der er overbelyste og hvilke der er underbelyste. Men mange gange kan det være svært at se om der er nogle lyse områder der er brændt helt ud eller nogle skygger som er brændt helt sammen til klatsort. Men det er der selvfølgelig råd for. Du skal bruge en funktion der arbejder med lys og skygge. Der er 2 grundlæggende rigtig gode funktioner der kan netop det. Det er Levels hvor du har ialt 12 skydere at arbejde med. Eller Curves hvor du har op til 64 punkter at arbejde med. Det er samme trick uanset om du sidder og bumler i Levels eller fedter med Curves.

Du skal holde ALT tasten nede og trække i højlys eller skygge skyderen.

levels-clipping

Så afsløres alle de områder der klippes. Er der flere farver i skyldes det at der er clipping i forskellige farvekanaler.

curves-shadows-clipping Curves-highlight-clipping

Benny Thaibert

Designer - Photographer - Adobe Trainer Grafisk Troldmand Specialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert
Back to top button