Uncial med A

kursus-indesign-unicial-02

Houston we have a problem! Når du bruger drop caps / uncialer i InDesign går det forrygende let. Det er nemt at styre, og du kan lave mange småtricks. Men starter din tekst med et A kommer der en “hul” inden linien dukker op:

kursus-indesign-unicial-01

I eksempel ser du at der ingen problemer er med fx S. Men med et A kommer der en ordentligt hul. Normen er at man trækker første linie ind mod toppen af bogstavet. Så hvordan gør man så lige det? Kniber du, ryger alle linierne med.

Ondskabsfuldt trick: Smid en klump frisk luft ind og knib livet ud af luften!

kursus-indesign-unicial-02

Herover er “show hidden characters” slået til. Tegnet der ligner en sneulv i snestorm er et “hairspace”. Dvs meget tynd luft. Den luft kniber vi så bare. Men vi sætter den ind mellem A og R. Og så kniber vi en fin afstand. Du kan knibe op til -1000.

FOLLOW US ON:
Opdel vindue
Refine Edge Genveje

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert