HomeblogAlt om PhotoshopStyr din lasso bedre i Photoshop

Styr din lasso bedre i Photoshop

Polygon-lasso-photoshop-basis-kurser

Photoshop har i umindelige tider haft 3 forskellige lassoer. En frihånds, en til at tegne linier med – og en der klæber til kontrastrige områder (læs kanter – Magnetic Lasso tool). Men til Polygonlassoen er der lige et par kort i ærmet der skal hældes ud på bordet. For med den kan du faktisk vælge ret fleksibelt! Så du slipper for hele tiden at skulle lave evindeligt værktøjsskift.

polygon-lass0-photoshop-basis-kursus

Du bruger den til at tegne lige linier med. Det gør du ved at klikke et startpunkt og derefter klikke et nyt punkt etc. Skal din linie være helt lige eller fikseres til et 45 graders kompas holder du SHIFT nede når du klikker nyt punkt.

Har du brug for lige at bruge frihåndslassoen bare lidt; holder du ALT tasten nede og tegner løs. Når du slipper ALT hopper frihåndslassoen tilbage til Photoshop’s Polygon Lasso.

Du kan slette foregående punkter ved at trykke på DELETE tasten. Eller BACKSPACE hvis du er klemt helt fast i et komprimeret tastatur på en bærbar maskine.

Du kan automatisk få Polygon Lasso tool til at finde hjem til startpunktet (lukke dit valg) ved at dobbeltklikke – og så er marken indhegnet.

Polygon-lasso-photoshop-basis-kurser

Herover ses Polygon Lasso anvendt med parallelle linier og frihånd som eksempel.

FOLLOW US ON:
Shake reduction - se
Se hvordan du laver

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert