HomeblogAlt om PhotoshopSlet tåge og dis med dehaze

Slet tåge og dis med dehaze

dehaze-photoshop

I Photoshop CC 2015 er der kommet en Dehaze funktion. Den ligger gemt i Camera RAW. Men fordi du også har Camera RAW filter i Filter menuen har du faktisk adgang til den uden at du skal have gang i de digitale negativer. Smart ikke.

Normalt når vi vil af med tåge og dis var det en kamp med alle mulige kontrast relaterede værktøjer. Men nu er der kommet en skyder der på elegant vis arbejde med mellemtonerne på en helt ny måde.

Photoshop Dehaze debunking:

Den ligger i menu: Filter>camera raw filter | og du skal ramme “effects” fanebladet derinde:

dehaze-photoshop-00

Vi har her et billede fra Berlin. Og der er dis i luften. For at forstå Dehaze lidt bedre starter vi med at hamre slæden i bund:

dehaze-photoshop-01

Vi lærer at disen bliver mere udpræget. Men vi ser også at alle detaljer er bevaret i billedet. Vi skaber mere dis i billedet. bemærk hvordan histogrammet bliver særdeles fladt i højlyset og alle de mørke toner ryger på den lyse del.

Så lad os tonse slæden i top:

dehaze-photoshop-02

Her ser vi at disen faktisk er væk. Men også at farverne bliver trukket rundt mht. til hvor mørke og lyse de er.

dehaze-photoshop-03

Slapper vi lige lidt mere af kan vi med dette smarte filter nakke dis og tåge.

Ny sjæl til billeder med Dehaze

Tænker vi lidt ud af boksen er dette også noget vi kan bruge til at putte stemning ind i billedet:

 

FOLLOW US ON:
Hovsa – hvordan la
Panorama med auto fy

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert