HomeblogGrafikmagasinetShare on Behance? Hvorfor nu det?

Share on Behance? Hvorfor nu det?

behance-bitspot

Adobe er gået all-in på social media for designere. Behance er en portfolio agtig platform. Du kan skrive kommentarer på andres arbejde og generelt bruge det som showcase. Men hvad sker der så når du laver en “share on behance”?

Der kommer en lang dialogboks, hvor du skal beskrive dit arbejde. Derefter ryger dit arbejde op under dit portfolio. Andre har mulighed for at “like” eller kommentere dit arbejde. Det er IKKE originaler du publicerer på denne måde. Det er “work in progress” aka WIP. WIP arbejde kan ikke opgraderes til et projekt, som kan bruge i din Portfolio/showcase. Vil du det skal du uploade en ny fil seperat via Behance webinterface. Ikke helt “slick”. Dog når du uploader noget designværk er det muligt at auto henvise det, til andre social media platforme, som facebook og twittter. Ikke dårlig tænkt.

behance-bitspot

Vi er stadigvæk i første generation, så der er en del børnesygdomme på Behance platformen. Har du et Creative Cloud medlemsskab har du et prosite. Det er en form for lidt pænere variant af et portfolio site. Men det er ikke ligetil at migrere mellem monkey class og business class. Det er faktisk ret plumret, synes jeg.

Hvem er behance for?

Dig der allerede har et portfolio site?

Næppe, hvorfor skulle du bruge ressourcer på noget du allerede har.

Nystartet design freelancer?

Fremragende idé. Du får en udstillingsplatform stillet til rådighed fra dem du alligevel skal købe dit software hos. Slet ikke en dårlig pakke.

Designeren der arbejder alene?

Ja, du kan bruge platformen til at vise andre designere dit arbejde og dermed få konstruktiv feedback fra andre professionelle. Så nogle gange er det rart med et netværk der kan kritisere dit arbejde og gøre dig bedre. Jeg ser dette som det klart største aktiv i Behance. Men man skal være klar til offentligt at udstille sine kladder. Og hvem vil egentlig det? Her er det muligt at lave en “feedback circle” så netop ikke alle kan se dine kladder. Det er smart tænkt. Vil du have feedback på dit design inden det rammer kunden så er behance vejen i fremtiden for solo designere.

FOLLOW US ON:
Hvad skal du huske i
Dokumentopsætning i

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert