HomeblogAlt om IllustratorSådan tegner du Yin Yang i Illustrator

Sådan tegner du Yin Yang i Illustrator

yin-yang-bitspot-illustrator-kurser

Yin og Yang er et begreb fra det gamle Kina. Det beskriver dynamikken mellem 2 kontraster. Yin og Yang begrebet er tæt forbundet med Taijitu symbolet som de fleste opfatter som Yin Yang symbolet, vil du vide lidt mere om det så følg linket. Men vi skal jo ikke fortabe os i alenlange spidsfindigheder. Vi skal faktisk tegne symbolet i Illustrator.

Til denne lille lækre øver bruger vi kun følgende værktøjer:yin-yang-bitspot-illustrator-kurser

  • Selection Tool
  • Ellipse Tool
  • Shape Builder Tool
  • Live Paint Bucket

Af paneler bruger vi aktivt:

  • Appearance
  • Swatches

Igang med Taijiu aka Yin Yang symbolet:

Opret et nyt dokument med følgende indstillinger:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-00

Vi skal lige sørge for at streg/fyld ligger rigtigt. Jeg vil sætte fyld til “none” så den ikke kommer til uforvarende at dække for andre cirkler. Gå i panelet Appearance og sæt det til fx:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-01

Så skal der tegnes. Vælg Ellipse Tool:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot

Klik én gang i på dit artboard, der hvor du gerne vil placere en cirkel. Fordi du klikker kommer der denne dialogboks op:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-02

Smid 300px ind, er kæden slået til slipper du for at skrive 2 gange. Klik OK. Du har nu en cirkel med stregfarve uden fyldfarve:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-03

Når cirklen er valgt kan du se hvor midten er. Det er snedigt, næsten Zen agtigt. Du har stadigvæk valgt Ellipse Tool, flyt din cursor hen til cirklens midte. Hold ALT tasten nede og klik med det sigtekorn der kommer – klik et pletskud på midten. Der kommer en ny dialogboks op. Det er den samme som før. Når vi holder ALT tasten nede så tegner vi fra midten. Det er tricket.

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-04

Giv den nye cirkel en størrelse på 60px med kæde på. Klik OK

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-05

Nu har vi 2 cirkler. Vi skal bruge det samme lige nedenunder. Markér begge cirkler med Selection Tool (sorte pil). Gå mod den blå prik i midten og hold ALT tasten nede. Nu bliver sorte pil til en dobbeltpil (sort pile med hvid pil lige under den). Klik og træk de 2 cirkler ned så de står vertikalt lige på de øverste cirkler:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-06

Nu har du 4 cirkler. Vi skal bruge en femte til at ramme begge ind. Idet vi har været så brillante at bruge faste mål, ved vi allerede nu at vores 2 cirkler er 300px i diameter. Så en cirkel der skal rumme begge skal være 600px. Tegner vi den fra midten så passer pengene med det samme. Vælg Ellipse Tool, hold ALT nede og klik på midten af objekterne som vist herunder:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-07

I dialogboksen skrive du 600px og så kommer omkredscirklen på som du kan se ovenover.

Sammensmeltning med Shape Builder Tool

Nu er det tid til at bygge fladerne sammen så vi får halerne i symbolet. Til det formål vil vi bruge Shape Builder Tool.

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-08

Sørg for at alle dine cirkler er markeret (ellers virker værktøjet ikke-nikke-nej). Når du hoover ind over en flader bliver den nupret grålig. Det ser sådan her ud:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-09

Nu er tricket i Illustrator at du hoover over det område der skal smeltes sammen med et andet. Klik og træk over i den anden del, den skal smeltes sammen med og slip:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-10

Gør det samme med den anden halvdel så du har denne grundform:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-11

Vi har lidt tudefjæs over at vi nu har streg på det hele. Den farve vil vi gerne af med i en fart så med det hele markeret går du i Appearance igen og sætter stregfarven til “none”.

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-12

Live Paint klarer resten

Så er det tid til at få det hele farvelagt. Et god farvelægningsværktøj er Live Paint. Det er bare godt og nemt at bruge. Dine kurver er jo allerede markeret så du går direkte over i Tool baren og henter Live Paint Bucket:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-13

Derefter klikker du på en sort farve i swaches panelet; dvs vi kommer til at male med sort når det skal ske.

Når du hoover ind over dine flotte kurver, rødmer de og der kommer en lille hjælpetekst frem der siger: Click to make a live paint group. Så det gør vi.

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-14

Så klikke vi på de områder der skal være sorte:

Tegn-yin-yang-kursus-illustrator-bitspot-15

I dette tilfælde arbejde vi på et hvidt artboard så den hvide farve kan ikke helt ses så af pædagogiske årsager maler jeg den anden side lys grå:

yin-yang-bitspot-illustrator-kursus

Sådan Yin Yang!

 

 

 

 

 

 

 

FOLLOW US ON:
Persisk mønster i I
3 pile i cirkel med

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert

})(jQuery)