HomeblogGrafikmagasinetPissemyre ikoner

Pissemyre ikoner

UI-scaling-indesign

Med de seneste versioner af InDesign, Photoshop og Illustrator er der også blevet ballade med hvor stor din brugerflade er. Efterhånden sidder en del med Retina skærme som har vildt mange flere pixels end de “gamle” monitorer. I praksis betyder det at visse Apps ser lidt slørede ud. Eller de kommer til at se vildt små ud. Så du får problemer med at finde dine ikoner fordi de er blevet til bittesmå myrer.

Heldigvis er Adobe begyndt at arbejde på at du som bruge kan skalere din brugerflade. Det kan man nemlig allerede i professionelle 3D Apps. Så hvorfor ikke også her. Men det er ikke helt ens det hele. De forskellige Apps er bestemt ikke synkronisret i UI størrelse. Så når du hopper mellem InDesign og Photoshop går du fra normalstore ikoner til pissemyre ikoner. Lad os se på, hvad du kan som bruger, så du rammer den størrelse, der passer bedst til dine øjne og monitor.

Sidder du allerede med en Retina monitor så vil du ikke opleve at de forskellige Apps hopper i størrelsen. Det er mere de “skæve” opløsninger der danser lidt ivrigt. Et Retina display har cirkus mere end 2000 px i bredden.

InDesign UI

UI-scaling-indesign

Hop ind i preferences/indstillinger (CTRL+K)/CMd+K) og prøve de 2 muligheder af. Husk at du skal genstarte InDesign efter ændring. InDesign kan skalere ind på 100%, 150% og 200%. Hvilket du rammer er noget teknikken bestemmer.

 

indesign-ui-small

Billede at UI i InDesign med “lower supported scale”.

indesign-ui-large

Billede at UI i InDesign med “higher supported scale”.

Som vist på de 2 billeder af Text Wrap panelet er der ret så voldsom forskel på de 2 størrelser.

Photoshop UI

I Photoshop hopper du også ind i preferences (samme genvej som i InDesign). Og i laboratoriet er der gale videnskabsmænd der boltrer sig med “eksperimantal features”.

Photoshop-ui

I Photoshop er det kun PC brugerne der har mulighed for at skalere UI. Og det er en funktion der må siges at være på beta stadiet. Her kan vi holde os til 100% eller få dobbelt op.

Photoshop-ui-small Photoshop-ui-large

På de 2 eksempler af Adjustments panelet er det en vildt voldsomt opskalering der vitterlig kræver de mest pixeltunge retina monitorer. Måske mellemvejen kommer med næste creative cloud opdatering.

Illustrator UI

Illustrator-ui-setting

Illustrator er modnet på samme måde som InDesign så her skelner vi mellem 2 skaleringsfaktorer der ruller ud. I praksis vil en panelgruppe se således ud:

Illustrator-ui-small Illustrator-ui-large

Tjek det ud på din egen maskine og få et bedre UI der passer til dig!

FOLLOW US ON:
Slemme knibe tricks
Mere end bare fed og

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert