HomeblogAlt om PhotoshopPhotoshop Workflow styr din arbejdsgang

Photoshop Workflow styr din arbejdsgang

blomsterbi-sharpen-final

Sååå hvilken rækkefølge bør du egentlig redigere et billede i? Starter du med at føre det skarpere eller høvler du farver ind med det samme? Det er utrolig mange måder at klare sagerne på. Men vil du være hurtig og præcis i Photoshop gælder det i meget høj grad om at have styr på dit workflow. Og tjekke for de samme ting for alle billeder. Har du styr på din ABC i Photoshop bliver din billederedigering bare meget nemmere. Så derfor skal du høvle dit billede igennem med de samme spørgsmål hver gang. Du sætter simplethen dit helt eget Photoshop Workflow op. Men hvordan? Her kommer en varm anbefaling du kan følge.

Et Photoshop Workflow:

A) Beskær det.

Er der noget du alligevel ikke skal have med er det bare smartest ikke at skulle kompensere for det med lys, kontrast og farver. Derfor: skær det væk du alligevel ikke vil se. Vi taler IKKE om retouch her hvor man fjerner elementer i selve billdet. Brug Crop Tool og tænk i trediedele.

B) Se på lys og skygger.

Læs dit histogram og find ud af om du kan forbedre lys og skygge i billedet. Brug derefter Brightness/Contrast, Levels eller den helt svære Curves til det. Hvilken justering afhænger af hvor meget der skal ske og hvor detaljeret det skal være. Det er ikke smart at bruge fx Curves hver gang fordi du engang har hørt det er den mest avancerede af de 3. Det er smart at bruge den justering der fikser dit problem hurtigst muligt.

C) Se på farverne.

Skal de doushes ned eller skal der mere pang på dem? Brug Vibrance, Color Balance, Selective Colour eller Hue/Saturation til at skrue på dem. Men kun én af dem. Ikke noget med lidt af hvert. Det er ikke godt. Giver din justering ikke det ønskede er det nok fordi du skulle have brugt en anden justeringsmulighed. Det er derfor Photoshop har så mange muligheder.

D) Noget der skal væk?

Noget snavs, brandsprøjten, nødudgangsskiltet, myggestikket, spinatbladet mellem bisserne? Der er et utal af retouch værktøjer og måder at gøre det på. Men er det kun pletter og småting så kan du komme i mål med Spot Healing Brush som i de nyere Photoshop versioner laver et ret godt automatarbejde.

D) Skarphed og Output.

Sidder du med Photoshop CS2 eller nyere (forhåbentlig gør du det!) bruger du selvfølgelig Smart Sharpen til det. Har du en helt gammel version bliver du desværre nødt til at bruge den væsentligt mindre gode Unsharp Mask (den var hittet for 10 år siden). Derefter giver du den gas afhængig efter om det skal ud på en skærm eller noget oversejt papir.

Et Photoshop Workflow eksempel

Herunder viser jeg lige kort hvordan jeg har høvlet et simpelt billede af en bi i blomst igennem mit workflow:

blomsterbien

Original billedet som flad JPG fra kamera

A) Beskæring

blomsterbi-almindelig

B) Lys og kontrast forbedres

blomsterbi-curves

C) Der skrues lidt op for farverne

blomsterbi-curves-vibrance

D) Der laves lidt retouch på mærkerne i blomsten

blomsterbi-curves-vibrance-retouch

E) Og til aller aller sidst skarpes der op:

blomsterbi-sharpen-final

Det kan være svært at se de små ændringer når billederne kommer som en række og i disse små størrelser. Se før og efter billedet 3 gange så stort ved at hente dem på disse links:

Redigeret

Redigeret

Uredigeret

Uredigeret

 

 

 

FOLLOW US ON:
Ind og ud og rundt p
Terninger - lav papi

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert

})(jQuery)