Opdel vindue

opdel-vindue-indesign-kurser-bitspot-3

Ja, du kan få to vinduer op i InDesign der begge viser samme dokument ved at opdele vinduet. Så tænker du straks, hvad i bimmelims navn skulle det gøre godt for? Vi kan vel zoome på et væld af måder og med smarte tricks. Så hvad ligger der i grunden bag at vi kan se samme dokument som opdelt vindue?

Baggrunden for opdelt vindue

Eftersom InDesign siden version 5.5 har været særdeles kælen i at kunne producere Apps eller magasiner til læsning på tablets har vi haft en layoutmæssig krise. Med en tablet kunne folket selv vælge om de ville læse med skærmen stående eller liggende. Så flipper tabletten bare layoutet rundt så man kan læse videre. Det samme med ePubs. Men det betyder at vi som designer/layouter skulle sætte samme dokument op 2 gange. En som liggende og en som stående. Eller som de fleste er endt med at gøre: fiksere layoutet så der kun er en måde at læse på. Men sidder du og vil designer til begge tilstande har du brug for to layouts. Og det der netop derfor at vi har muligheden for at splitte skærmen op i to dele så vi kan se stående og liggende side om side. Ikke dumt. Ikke ringe. Men kan du bruge det til noget seriøst hvis du ikke har alternative layouts? Ja.

Hvordan kan du bruge det i almindeligt layout?

Tja som en ekstra zoom mulighed. Fx sidder jeg lige og bikser et interaktivt skema sammen i InDesign. Der er en del detaljer der skal stå perfekt. Men de skal ikke overskygge det overordnede billede af skemaet. Så jeg splitter skærmen op. Det ene vindue har hele siden i “print preview” visningstilstand. Den anden er zoomet hårdt ind og viser alt den teknik jeg har brug for at se for at kunne justere detaljerne ind. Begge vinduer opdatere alle mine objekter “live”Det er egentlig ret komfortabelt at arbejde sådan.

opdel-vindue-indesign-kurser-bitspot-3

Hvordan splitter du vinduet op?

Som med det meste i InDesign er der altid 2 måder at gøre fuldstændig det samme på.

Den hurtige er at der allerede i dokumentvinduet er en knap du kan klikke på:

opdel-vindue-indesign-kurser-bitspot-

opdel-vindue-indesign-kurser-bitspot

Den langsomme er via menu window>arrange>split window

Sådan. Prøv det af og arbejde smartere, sejere og mere præcist. Det giver bedre hårtop.

 

 

 

 

 

FOLLOW US ON:
Blev det for mørkt
Uncial med A

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert