HomeblogAlt om InDesignMere information i links panelet

Mere information i links panelet

links-indesign-bitspot-kursus

Det er altid vigtigt at have styr på billedstørrelsen, så billederne står perfekt uanset om du sender indesign dokumentet til tryk eller online distribution. Links kan være lidt tricky at få den fede information ud af – især fra billeder som typisk er skaleret lidt frem og tilbage i forhold til originalstørrelsen. Man kan gå oldschool og drible informationen ud at det gamle info panel. Eller man kan være hurtigere og bruge InDesigns links panel. Det giver et helt forrygende godt overblik på alle billeder brugt i InDesign. Og du kan selv bestemme hvilken information du vil se. Faktisk får du læst alt billedinformation og det meste metadata i billedfilen. Det hele har du mulighed for at aflæse direkte i dette panel.

Sådan får du mere info i links indesign panelet

Gå i minimenuen (se den røde pil på billedet) og klik på “panel options”. I eksemplet herunder har jeg “effective PPI” slået til som ekstra kolonne. Så har jeg altid styr på kvaliteten. Jeg kunne også have skaleringsprocenten slået til. Men den giver ikke mit workflow så stor værdi idet de billeder jeg arbejder med altid kommer i vildt forskellige størrelser og printstørrelser.

links-panel-indesign-cc-bitspot-kursus

Flere muligheder og kombinationer med links panelet:

links-panel-indesign-bitspot-kursus

I selve visningen kan du bestemme rækkernes højde. Der er 3 indstillinger at vælge. Ydermere styre du ret fast hvilken information du finder vigtige at vide i selve rækken – og i folde-ud kassen under, med alle informationer om selve linket når det er valgt.

Herunder et andet eksemple på information med almindelige rækker men hvor der også er thumbnail i den detaljerede del at billedinformationen.

links-indesign-bitspot-kursus

 

FOLLOW US ON:
3 pile i cirkel med
Bedre Auto i Photosh

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert