HomeblogAlt om IllustratorLav din egen toolbar i Illustrator

Lav din egen toolbar i Illustrator

Illustrator-custom-toolbar-bitspot-kursus

Siden 15/1-2014 har det været muligt at skræddersy en værktøjskasse (toolbar) i Illustrator CC. Det er faktisk mere end bare almindelig godt. Illustrator er pakket med vildt mange værktøjer og den der toolbar er mange gange lidt af en labyrint. Men det er der råd for nu. Nu kan du bygge dine egne. Ja du læste rigtigt. Det er ikke kun en du kan lave. Du kan lave et adskillige sæt. Og de er super godt integreret med workspaces. Dvs de hopper med hvis du gemmer dem med dit workspace. Har du rigeligt med monitor kan du også have flere dedikerede sæt fremme som en “best of” af dit og dat. Jeg har allerede bygget min egen minikasse, hvor mine mest brugte værktøjer fra den klassiske toolbar er gemt.

Sådan opretter du en ny toolbar i Illustrator

Illustrator-custom-toolbar-bitspot-kursus-3

Gå i menu Window>Tools>New Tols Panel. Der dukker en pendant op til toolbaren. Træk og slip de værktøjer fra den klassiske til den nye. Dvs tag fat i selve værktøjer og træk det over til den nye Illustrator toolbar.

Illustrator-custom-toolbar-bitspot-kursus-2

Når du er færdig kan du arrangere dine ikoner som du vil:

Illustrator-custom-toolbar-bitspot-kursus

Og pludselig har du din egen toolbar som er fuldstændig blottet for værktøjer du sjældent bruger eller slet ikke kender en dyt til.

FOLLOW US ON:
Ud og hjem: tekstbok
Et-klik genvej til b

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert