HomeblogAlt om InDesignInDesign’s nye indgang

InDesign’s nye indgang

I seneste opdatering af CC fik InDesign også et ordentligt hak i tuden. Når du åbner bliver du nu ikke mere mødt af den mere eller mindre ønskede “welcome screen”. Istedet bliver du overfaldet af flere muligheder. Faktisk det samme som det gamle welcome system. Men nu med grafisk muskel. Det er blevet til at holde ud at se på!

Hele din monitor bliver nu fyldt ud med dette:

id-3

  1. Her vælger du listevisning eller med billeder. Det viste eksempel er med billeder. Selvfølgelig.
  2. Her vælger du hvad du vil se på. Det er muligt at fedte rundt med CC libraries, men jeg kan ikke rigtig se hvorfor det er relevant her. Men “preset” er der. Hvor alle dine papirstørrelser ligger og gemmer sig.
  3. De klassiske som også ligger under File …
  4. Faktisk er det du ser et workspace du kan hente frem herfra.
  5. Tandhjulet fortæller dig at du kan slå molevitten fra i dine preferences.
  6. Kæmpeområde med reklame for Adobe’s egne stock billeder og diverse rodebutik af nyhedsvideo’s. Fint for studerende der har masser af tid. Men helt ærligt ville jeg foretrække mere plads til “recent files” istedet for.

Du “falder” tilbage til start workspace hvis du lukker et dokument og der ikke er andet åbent.

Men der er kommet en ny lille listighed. Et Recent Files panel. Som du kun kan finde som et workspace. id-4

Du kan, som altid, også finde dine recent files i menu File>recent files>.

Fra workspace menuen har du nu Recent Files, som indeholder, ja det man forventer.

Adobe har sneget product placement ind i InDesign. Her kan du søge efter stock som kun Adobe leverer. Du kan ikke ændre søgningen til Fotolia, eller Shutterstock el. lign. Temmelig ærgeligt for den professionelle grafiker, der har abonnemt på andre leverandører end Adobe. Så bliver feltet ligesom bare irrelevant.

Slå det fra eller til

id-1

Ja vi har 2 muligheder i preferenserne. Desværre har Adobe-folket været lidt hurtige på kodelinierne og nu skal man selv gætte hvad slutningen på sætningen er.

Slår du: Show “start” … fra får du aldrig start workspace frem automatisk.

Slår du: Show “Recent Files” … til, får du recent files panelet op når du åbner InDesign. Men ikke når du lukket dokumenet. Så står InDesign tom.

Bonus for Windows 7-8 og 10 designere

Pin InDesign til processlinien. Højreklik på ID og du får automatisk “recent files” frem. Og hvis du pinner nogle af dem bliver de hængende i menuen. Hvis det fx er en fil der er lang tid undervejs mens der er myriader af andre filer der blæser fordi dig. Ikke dumt tænkt.

id-5

FOLLOW US ON:
Crop tips til Photos
Sådan frigører du

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert