HomeblogAlt om InDesignInDesign CC showtime version 10!

InDesign CC showtime version 10!

indesigncc-2014-kursus-bitspot

Så skete det. Adobe er kommet med en ny version af InDesign CC. I gamle dage kunne vi altid se det ved at der kom et nyt tal efter produktnavnet. Så vi kom fra fx CS5 og opgraderede til CS6. Men med Creative Cloud abonnerer vi på hele svineriet. Så nu kommer der ikke navneændringer længere. Istedet ser vi på versionsnumre. Og i januar kom der en mindre opdatering så vi røg på InDesign CC version 9.02. Nu kommer der en større opdatering der skifter versionsnummer til 10.0. Fint. Problem? Ja, nu sker så det at du ikke kan åbne version 10 InDesignfiler i version 9. Så nu skal du til at bruge IDML formatet hvis andre skal åbne din CC fil i en ældre CC version. Sådan er det bare!

indesigncc-2014-kursus-bitspotHvad er nyt i InDesign CC version 10?

Der er flere småting der er opdateret og så er der et par store nyheder. Men overordnet set er det ikke en vild opdatering. Se her hvad du får at væsentlige nyheder:

EPubs 3.0 nu med fikseret layout

Ja, du læste rigtigt. Adobe har modnet ePub formatet i InDesign og nu kan du direkte eksporter et dokument uden at skulle lave krumspring og sammenkæde alle bokse eller holde styr på dine artikler i dit artikelpanel. Det er ret vildt. Det betyder at dit layout faktisk også ser ud som du forventer det i en ePub læser. Du kan nu 100% styre hvad der er på en side og hvordan det ser ud i detaljer. Ligesom når du laver en fil til tryk.

Næste spørgsmål: Hvilke eBogslæsere kan læse ePub 3? Det kan iBooks. Det kan Google. Det er bare lækkert.

Farver i mapper

Der er kommet mere styr på farveprøverne / swatches. Nu kan du gruppere dem. Ydermere hvis du importerer en topsej Illustrator sag vil farverve nu putte sig selv i en mappe for sig. Det er slut med for meget rod i farvepanelet. Det er en mindre men nok en af de bedre for dem der arbejde med mange forskellige farver.

Find baglæns

Har du nogensinde stået i den rimeligt forbandede situation i Find/Change panelet at du lige kom til at hoppe for langt frem? Nu kan du også gå tilbage. Utroligt at den funktion ikke bare altid har været der.

Fodnoter

Adobe’s InDesign team ved godt at deres fodnote system ikke er optimelt. Der findes plug-ins der bare går det vildt meget bedre. Men nu kommer der et lille plaster på funktionen. Figursats virker nu også på fodnoter. Nok ikke en gamechanger …

Effekter kan nu …

Skaleres med. Så dine indstillinger skaleres relativt. Det er godt at dette hul bliver lukket.

PDF hjulet kan klikkes på

Ja, når du hamrer en større PDF ud snurrer et lille tandhjul rundt. Det er symbol for at der er noget der kører i baggrunden. For at se hvad der kører kan du finde panelet “background tasks”. Men nu kan du klikke på hjulet og så dukker panelet op.

Tabeller er nu nemmere at redigere

Virkelig? Er det nu rigtigt eller er det bare de store amerikanske marketingklokker der ringer højt igen igen? Du kan du flytte rækker og kolonner nemmere end før ved bare at vælge dem og trække dem derhen du vil inde i tabellen. Så det passer lidt.

En InDesign Package kan mere

Nu kan du også skyde en IDML og PDF fil (endda med præcis konfiguration) med i din pakke. Det er faktisk ret så behageligt.

Så hvad er konklusionen?

Det var lige nogle højdepunktet fra InDesign CC version 10. Som du sikkert har luret er der ikke nogle nye funktioner eller smarte sager med. Det er en opdatering der mere har fokus på at forbedre det der allerede er. Og der er faktisk en styrke.

 

FOLLOW US ON:
Refine Edge Genveje
Interface jumps in s

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert