Få de bedste metoder til Illustrator

Hvad er vektorgrafik og Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator er et vildt avanceret men kreativt tegneprogram. Her kan du lave smukke illustrationer der simulere analoge tegninger. Du kan lave flotte mønstre og kreere abstrakte figurer. Det er populært blandt Illustratorer, tegnere, tøjdesignere og ingeniører. Vektorformater er .Ai som er Illustrators værkstedformat. Før i tiden var det .EPS som var populært. Det bruger vi ikke så meget længere idet det faktisk er afløst af .Ai. PDF formatet er også et vektorformat sammen med opensourceformatet .SVG.

Illustrator er baseret på vektorgrafik. Vektorgrafik er et af de to mest almindeligt brugte grafikformater inden for design, det andet er bitmap grafik (eller raster). Vektorgrafik der skabes med Illustrator, er opløsningsuafhængig, hvilket betyder, at de kan tilpasses uendeligt uden tab af kvalitet. For eksempel kan det samme logo design, der er skabt med Illustrator, bruges på et visitkort, et udendørs skilt og på sociale medier. På alle platforme bevarer vektorgrafik præcisionen og detaljen fra det originale design.

Teknisk er vektor grafik sat sammen af linjer, kurver og polygoner defineret af matematiske formler. Det hele refererer til en X og Y akse.

Det blev anvendt på nogle af de første computerskærme i 60’erne. Det blev anvendt fordi man på daværende tidspunkt ikke havde hukommelse nok til raster grafik (pixels). Det var også vektor grafik der blev anvendt til arkade spil som Asteroids i 80’erne. Men herefter kom der fart i teknologien og monitorer benytter nu pixels til at skabe billedflader.

Adobe Illustrator kom på markedet i 1987. Det var et udspring fra postscript formatet (noget der blev opfundet for at forsimple den typografiske process på computere). Siden er der kommer adskillige versioner. Typisk kommer der en ny version hver ca. 18. måned. Og indimellem er der mindre opdateringer hvor der ofte kommer nye funktioner med.

Kurser i Adobe Illustrator

Eksempler på hvad Illustrator kan

1 / 4 Videos
1

Illustrator kursus: Lær 6 værktøjer ved at tegne et anker

06:55
2

Illustrator kursus: Tegn en blomst og brug den som pensel

09:05
3

Illustrator Kursus: Tegning af Fransk Lilje

05:25
4

Tutorial Kursus Illustrator : Fræk sol med variabel streg

01:46
Back to top button