HomeblogAlt om PhotoshopHvad nyt Photoshop CC?

Hvad nyt Photoshop CC?

Kursus i Photoshop hos bitspot

I denne uge har internettet flydt over med den “nye” version af Photoshop Creative Cloud. Der er i virkeligheden ikke voldsomt mange enkelt nyheder. Det er faktisk ret så overskueligt. Det helt nye er hvordan du køber og får opdateringer løbende.

Adobe vil gerne at du abonnerer på Photoshop i det de kalder Creative Cloud (kluden). I praksis betyder det at du stadigvæk skal have en installation på din maskine. Du kan nemt skifte platform fra mac til pc eller omvendt. Du får løbende de nye kommende funktioner ind i programmet som opdateringer.

Kursus i Photoshop hos bitspot

Du får 20 gigabyte online plads som kan bruges til korrekurgange eller ligende. Adobe vil gerne at du viser andre hvad du arbejder med; det er der opstyltede Behance netværk. Jeg synes ikke deres Pro version er særlig hurtigt at arbejde i – og hvad skal jeg egentlig med en ekstra website portal som portfolio? Nå men nu til de 5 bedste Photoshop CC nyheder:

  1. Du kan nu synkronisere dine indstillinger på tværs af flere app installationer. For undertegnede der bruger 2 PCere og 1 Mac er dette faktisk noget jeg finder ret rimeligt værdifuldt. Nu bliver mit workflow bare nemmere at administrere.
  2. Smart Sharpen der jo revolutionerede måden at skærpe kanter på i Photoshop CS2 – og fuldstændigt udklasserede den bedagede rustne Unsharp Mask har fået en fantastisk opdatering. Den er bare blevet endnu bedre til at skarpe billeder op med. Det er helt vildt.
  3. Image Size har fået en væsentlig opdatering, så det nu er lettere at opskalere og nedskalere med højere kvalitet. Algoritmen tager nu endnu mere hensyn til kantzoner. Særdeles godt når billeder skal blæses op på en roll-up.
  4. Camera RAW er nu dukket op som filter/smart filter. Det er bare bedre end juleaften. Og inde i den er der kommet nogle nye måder at korrigere for pudeforvrængning og styrtende linier. Det er simplificeret og automaten er blevet mere pletskudsagtig.
  5. Runde hjørner er opdaterert. Slut med det langhårede bøvl. Nu kan du lave forskellige hjørneradiusser og efterfølgende redigere de små svin. Se min video om afrunding af hjørner på billeder her.

FOLLOW US ON:
Afrund kanter indivi
Hvad skal du huske i

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert