HomeblogGrafikmagasinetGuide til Mobilvideo Del 1 af 2

Guide til Mobilvideo Del 1 af 2

Det er blevet rasende populært, at lave korte videoer på de Sociale Medier (SoMe). Og trenden er klar. Jo kortere jo bedre. Microsoft har publiceret et studie som har målt på koncentrationsevnen online. I 2000 var den 12 sekunder. I 2015 var den faldet til 8. En guldfisk kan koncentrere sig i 9 sekunder.

Så du har maksimum 8 sekunder til at gøre dit indhold spændende. Ellers surfer vi videre. Video er et format der giver mere opmærksomhed end tekst. Billeder er godt. Levende billeder er bedre, med andre ord.

Sådan kommer du igang med mobilvideo

Vi skal lige have det store overbliv på den nemme arbejdsgang. Her er mobilvideo ABC raketten:

Forberedelse af mobilvideo

Skriv hvad der skal ske i dine scener ned først. Et kort storyboard. Hvad skal der fortælles og vises i hver scene. Det er ligesom at lave en præsentation. Er der ingen agenda og konklusion taber du publikum ret hurtigt. Lav en stram opsætning der lynkort opridser hvad seeren får ud af din video. Derefter kommer scenerne der forklarer det du har lovet. Sidste scene opridser pointen med din video.

Mobilvideo Guide de 3 trinProduktion af mobilvideo

One take er rigtig god til dem der er “talking head”. Det svarer til at du ser på radioværten der taler. Eller en nyhedsoplæser. Det er nemt at lave. Reelt bare en podcast med billede. Optag og publicer.

Optagelse af hver scene gør det nemmere at tage en scene om der kikser. Så din video ikke indeholder fumlerier. Udover det kan du vælge at skifte kulissen eller billedvinkel fra scene til scene for at skabe ekstra dynamik der fastholder seerens interesse.

Klippebordet kan bruges til at sætte intro og outtro på for branding. Eller til at krydre videoen med fotos eller infoslides der støtter budskabet for at bryde med tomgangen med talende ansigt. Eller at klippe scener sammen der har forskellige kameravinkler.

Mobilvideo guide til produktionMarkedsføring af mobilvideo

Publicering er det nemmeste. Når videoen er færdigproduceret kan du med fordel oprette en Youtube kanal hvor dine videoer kan ligge. Det er nemt at linke fra og til. Vil du ramme Facebook brugerene skal du uploade din video direkte til Facebook. Så kommer der nemlig autoplay på. Dvs når du scroller forbi startet videoen automatiske med visning. Det giver opmærksomhed.

Udstyr til mobilvideo

Kort sagt handler det om billed, lyd og lys. Hænger de 3 sammen bliver det lækkert.

Mobilvideo guide til udstyrDel 2 kommer med min personlige anbefaling til hardware og software.

Læs del 2 om mobilvideo guide til udstyr.

Til dig der vil igang uden at bruge en formue.

 

FOLLOW US ON:
Udstyr til mobilvide
Retro sol med vintag

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert