HomeblogAlt om PhotoshopGode s/h billeder kommer ikke af sig selv

Gode s/h billeder kommer ikke af sig selv

s-h-billeder_0001_varm

En del gange sidder du nok og overvejer at et gråtone billede ville gøre motivet bedre. Vi kan også stille os selv spørgsmålet: Hvorfor er vi fachinerede af billeder uden farver? Måske det er fordi vi så endnu mere betragter selve motivet. Det farveløse billede præsenterer mere nøgent end det med farver. Måske der også så er derfor at kunstfoto’s i høj grad er s/h billeder. Billedet bliver råt og dit motiv skal bære hele fladen. Udfordringen i s/h billeder er så at få alle de flotte farver konverteret til den helt rigtige gråtone. Og mellem alle de gråtoner skal der være god forskel mellem de lys og de mørke. Så skaber vi kontrast og dynamik i billedet.

Sådan laver du s/h billeder i Photoshop

Du kigger i adjustments/justeringer panelet og klikker på Black and White justeringslaget. Den dukker op med den gylne mulighed for at bestemme gråtonerne af de forskelle farver der er i billedet. Se det er cool. Det giver dig mulighed for at skabe mange forskellige konverteringer og dermed netop hurtigere få det udtryk frem i billeder som du søger:

s-h-billeder_0000_standard

Standardindstillingen for filteret. Det er dit udgangspunkt for at skabe dit s/h billede.

s-h-billeder_0002_kold

Her en konvertering med fokus på det kølige udtryk. Billedet har fået en dråbe blå farve der giver køligheden.

s-h-billeder_0001_varm

Konvertering med papirgul nuancefarve, der giver en varm tone i billedet.

s-h-billeder_0003_kontrast 01

Konvertering med massiv kontrast

s-h-billeder_0004_kontrast 02

Konvertering med massiv kontrast, men hvor hudtonerne står bedre

 

 

FOLLOW US ON:
Facebook skabelon ti
Juster nemt dine obj

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert